Sport

Tyve stjæler 50 af Harald Nielsens medaljer

Mini Wolff/Ritzau Scanpix
En montre i Frederikshavn med medaljer og pokaler fra Harald Nielsens karriere er blevet bestjålet.

Fodboldlegenden Harald Nielsen vandt meget i sin tid som aktiv spiller, men mange af medaljerne er væk.

Tyve har således været på spil i Nordjylland, hvor utallige pokaler og medaljer fra afdøde Harald Nielsens fodboldtid var udstillet i en montre i Arena Nord i Frederikshavn.

Det skriver Nordjyske.

En ramme med mere end 50 medaljer er stjålet, og det kommer i den grad bag på direktør i Arena Nord, Per Malmberg.

- Jeg er dybt forarget og helt uforstående over for det. Hvad fanden vil de med det? Det har jo i bund og grund kun stor betydning for Familien Nielsen, siger Per Malmberg til Nordjyske.

Tyveriet blev først opdaget i weekenden, men det skete ifølge Per Malmberg formentlig ugen forinden i forbindelse med et fodboldstævne.

Baggrunden for, at tyveriet ikke blev opdaget før, er, at glasmontren, hvor medaljer og pokaler er udstillet, ikke er knust, og der er ingen tegn på, at den er blevet brækket op.

- Der er i hvert fald en, der er kommet ind uden at ødelægge den. Det kan være, den ikke har været forsvarligt låst, men det ved vi ikke noget om.

- Det kan også være, den er blevet lirket op. Men det ligner ikke, at det på nogen måde kan lade sig gøre, siger Per Malmberg.

Harald Nielsen blev født i Frederikshavn, hvor han indledte karrieren som angriber.

Han blev i 1959 den hidtil yngste landsholdsdebutant og var med til at vinde OL-sølv i 1960.

Harald Nielsen blev professionel i 1961 i Italien, hvor han spillede for Bologna, Inter, Napoli og Sampdoria.

Han døde i en alder af 73 år i 2015.

/ritzau/
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce