Annonce
112

Tyve kørte ny Mercedes til Tinghedevej

Tyvene brugte en halmlade ved Tinghedevej nord for Lyne til pitstop, hvor de fik fjernet bilens tracker. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet efterlyser vidner, der kan have set bilen og ikke mindst tyvene.

LYNE: En helt ny Mercedes Benz i C-klassen er forsvundet sporløst, efter at to tyve bragte den sorte bil til en halmlade ved Tinghedevej nær Lyne.

Bilen er en årgang 2019 og havde blot kørt 2000 km, da den blev stjålet fra Munkgårdkvarteret i Snejbjerg ved Herning natten til mandag. Tyvene brugte bilens rette nøgle, men der sad dog en tracker i bilen.

- Vi kunne se, den var i nærheden af krydset ved Tinghedevej og Vardevej. Tidligt mandag morgen havde den position ved en halmlade, som ligger på en grusvej lige syd for Tinghedevej, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Men da politiet nåede frem ved 8.30-tiden mandag, var der ingen bil, selvom signalet stadig viste, at den sorte Mercedes skulle holde der.

Annonce

Signal blokeret

- Det er lykkes tyvene at blokere signalet. Vi kunne se, at bilen havde holdt der, og at der var fodspor på stedet, fortæller Bjarne Højgaard.

Politiet talte med lokale og ejeren af laden, der bor et lille stykke vej derfra, men ingen har set noget. Han efterlyser derfor bilen, som har registreringsnummeret CH 84 775.

Laden kan ses fra Vardevej, og skulle nogen have set noget ved Tinghedevej eller have en ide om, hvor bilen er kørt hen, kan man kontakte politiet på tlf. 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce