Annonce
112

Tyv afslørede sig selv, da han tilkaldte ambulance

Foto: Rune Feldt-Rasmussen.

Ulfborg: Hvis der findes en lærerbog - en tyvenes abc - så var det ikke én bog, som en 29-årig mand fra Ulfborg havde læst tidligt i morges.

Her forsøgte han - sammen med en medgerningsmand - at bryde ind hos ABC Lavpris på Harbogade i Ulfborg.

- Da vi kommer derud, er der ingen spor efter gerningsmændene, fortæller Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiet vælger dog at se videomaterialet fra butikken igennem, og her kan betjente se, hvordan to mænd forsøger at komme ind i butikken. Hvordan de knuser ruden til indgangspartiet, hvilket tøj, de har på, og at de har en kuffert med til de eventuelle tyvekoster.

Mens politiet er på gerningsstedet, bliver det ringet op af vagtcentralen. Der er blevet kaldt en ambulance ud til en adresse også på Harbogade, oplyser politiet:

- Der har tidligere været noget bøvl på den adresse, så ambulancefolkene vil gerne have politiet med, fortæller Knud Lauridsen.

Da betjentene kommer frem til adressen, kan de se, at ambulancen er blevet kaldt ud til en mand, der har snitsår, som kan stamme fra forsøget på at komme ind i butikken. Han har tøj på, der matcher det fra videoovervågningen, og på gulvet står en kuffert magen til den fra videoovervågningen:

- Den 29-årige bliver derfor sigtet for indbrudsforsøget, fortæller Knud Lauridsen.

Medgerningsmanden er der dog ingen spor af på adressen, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce