Annonce
Udland

Tysk regering vil hjælpe Thomas Cooks kunder

Pascal Guyot/Ritzau Scanpix

Den tyske forbundsregering vil give hundredvis af millioner af euro til dem, som har lidt tab.

Kunder, som har købt rejser eller ferier hos det tyske datterselskab af den konkursramte britiske rejsearrangør Thomas Cook vil kun få en del af deres tilgodehavender tilbage gennem forsikring.

Men den tyske regering lover ifølge dpa at hjælpe.

Foreløbige tal viser, at der skal udbetales erstatninger på omkring 287,4 millioner euro (omkring 2,15 milliard kroner), hvilket er langt mere end den samlede forsikringssum.

Den er på 110 millioner euro (omkring 822 millioner kroner). Det oplyser Zürich forsikringsgruppen onsdag.

Ud af de 110 millioner euro er over halvdelen brugt på at få strandede turister og rejsende hjem efter rejsegigantens kollaps.

Ud af de cirka 150.000 passagerer, som måtte se sig strandet i kølvandet af Thomas Cooks kollaps, har kun 60 procent fået deres køb refunderet inden for selskabets fastlagte 60-dages tidsfrist, skriver The Guardian.

Men Tysklands regering vil yde finansiel bistand til de ramte.

- Skader, som ikke erstattes af andre parter, vil blive betalt af forbundsregeringen, hedder det i en erklæring fra forbundskansler Angela Merkels kontor. Erklæringen blev læst op onsdag på den tyske tv-station ARD.

Det betyder, at den tyske forbundsregering vil give hundredvis af millioner af euro til dem, som har lidt tab.

En række eksperter siger til den tyske nyhedskanal NTV, at de totale tab hos kunderne er på omkring 500 millioner euro (over 3,7 milliard kroner).

Det betyder, at der potentielt er et stort gråt område, som juridiske eksperter nu er ved at undersøge.

- Det er ikke rimeligt at forvente, at kunderne selv skal klare disse svære juridiske spørgsmål, hedder det i erklæringen fra regeringen, som vil oplyse nyt i sagen i begyndelsen af det nye år.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce