Annonce
Udland

Tysk minister: Vi er på randen af coronavirus-epidemi

Michele Tantussi/Reuters
Tysklands sundhedsminister opfordrer landets hospitaler til at tage bestik af deres epidemiberedskab.

Tyskland er på randen af en coronavirus-epidemi. Det siger landets sundhedsminister, Jens Spahn, som henviser til, at der er konstateret nye tilfælde, som ikke længere kan spores tilbage til deres oprindelige smittekilde i Kina.

Annonce

Spahn opfordrer indtrængende delstaternes sundhedsministre samt personalet på landets hospitaler til at tage bestik af deres epidemiberedskab.

- Kæderne af smitte er til dels ikke længere til at spore, og det er noget nyt.

- Et stort antal personer har været i kontakt med patienterne, og dette er en stor ændring i forhold til, at vi havde 16 patienter, hvor smittekilderne frem til nu har kunnet spores tilbage til Kina, siger han.

Et tysk par, som er blevet smittet med coronavirus, har deltaget i det lokale karneval.

De har også besøgt Holland i de 10 dage, hvor de var smittet uden at vide det, siger embedsmænd i Berlin.

Myndighederne i Nordrhein-Westfalen kæmper en kamp mod tiden for at hindre udbredelse af smitte ved at forsøge at spore alle, som parret har været i kontakt med i deres hjemdistrikt, Heinsberg.

- Den smittede mand, som er 47 år, er alvorligt syg. Hans 46-årige kone, som er børnehavepædagog, har lungebetændelse og feber, men hendes tilstand er ikke så kritisk som hendes mands, siger læge Dieter Häussinger i Düsseldorf.

Det vides ikke, hvordan parret er blevet smittet.

Ifølge dpa er børnene i institutionen, hvor kvinden arbejder, blevet bedt om at blive hjemme.

Der er også indlagt to personer med virusset i byen Tübingen. De har begge tilknytning til en 25-årig studerende, som tidligere er bekræftet smittet.

Den ene af de smittede er en 24-årig kvinde, som sammen med den 25-årige har rejst i Milano for nylig.

Den anden smittede er den 25-åriges far, som er overlæge på Tübingens universitetshospital.

Tyskland har i alt 19 bekræftede coronavirus-tilfælde.

14 af tilfældene er relateret til en underleverandør af reservedele til biler i München-området.

To personer er ved at blive undersøgt, og hvis de testes positive er antallet af kendte tilfælde i Tyskland 21.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce