Annonce
Udland

Erdogan advarer Assads hær mod fremrykning i Idlib

Omar Haj Kadour/Ritzau Scanpix
Den tyrkiske præsident vil drøfte udviklingen i Idlib-provinsen i Syrien med Rusland, der støtter Assad.

Tyrkiet vil ikke tillade, at de syriske regeringsstyrker vinder terræn i provinsen Idlib i det nordvestlige Syrien.

- Syrien forsøger lige nu at købe sig tid ved at drive de uskyldige og sørgende mennesker mod vores grænser, siger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge avisen Hurriyet.

- Vi vil ikke lade Syrien få mulighed for at vinde terræn der, tilføjer han.

Hans udtalelse kommer få dage, efter at otte tyrkiske soldater blev dræbt ved et angreb i Syrien.

- Det er en klar overtrædelse af Idlib-aftalen. Der vil selvfølgelig være konsekvenser for regimet, siger Erdogan uden at uddybe.

Præsidenten tilføjer, at der ikke er nogen grund til at se "store modsætningsforhold" mellem Tyrkiet og Rusland i forbindelse med udviklingen i Syrien.

Erdogan fremsatte udtalelsen tirsdag under en flyvning til Tyrkiet fra Ukraine.

Han siger, at Rusland og Tyrkiet om kort tid vil drøfte udviklingen "uden vrede".

Tyrkiets præsident oplyser, at han måske allerede tirsdag vil ringe til præsident Vladimir Putin.

Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, siger samtidig, at Rusland bør hjælpe med at få bragt den syriske regerings "aggression" til en afslutning.

Tyrkiske og syriske styrker udkæmpede voldsomme kampe i Idlib mandag. Syv tyrkiske soldater og en civil blev dræbt. Over 30 syriske soldater blev meldt "neutraliseret" af det tyrkiske militær.

Det russiske nyhedsbureau Tass skrev mandag, at Tyrkiet havde ramt 40 mål ved en række angreb med blandt andet F-16-fly.

De eskalerende kampe i Idlib er en "alvorlig test" af de militære relationer mellem Rusland og Tyrkiet, siger den russiske parlamentariker Konstantin Kosatjiov, som leder det udenrigspolitiske udvalg i Ruslands parlament.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce