Annonce
Ringkøbing IF

Typisk Ringkøbing IF - de kan ikke vinde på hjemmebane i 2. division

En ballonbold ind i feltet tæt under mål. Jesper Dalsgaard tabte en hovedstødsduel, og målmand Mads Petersen fik ikke grebet ind. Så førte Aarhus Fremad 2-1. Foto: Mads Dalegaard
En fremragende første halvleg af Ringkøbing IF blev afløst af en endnu mere forfærdelig anden halvleg, så pauseføring på 1-0 blev forvandlet til nederlag på 3-1 hjemme mod Aarhus Fremad.
Annonce

Ringkøbing: En fremragende første halvleg og en for lille føring ved pausen på 1-0 mod topholdet Aarhus Fremad.

Endelig så det ud til, at Ringkøbing IF skulle få sæsonens første sejr på hjemmebane i 2. division.

Et kvarter efter pausen var RIF bagud 3-1. Et modløst og tandløst hjemmehold var helt væk, og man var aldrig i tvivl om, at kampen var afgjort. For alle ved, at RIF har det ekstra svært, når de skal til at skabe kampene.

Så det, der i lang tid lignede en opmuntring, blev til en ny skuffelse af den slags, der har været for mange af.

Kampen viste nemlig, at når RIF spiller bedst, så kan de sagtens være med. Men så snart fundamentet begynder at vakle, så går det rivende galt.

Første halvleg er klart de bedste 45 minutter, RIF har spillet i sæsonen. Bolden kørte godt rundt, man vandt de fleste dueller, der blev spillet hurtigt og direkte flere gange, og defensivt blev der spillet med konsekvens og mandsmod, så Aarhus Fremad fik ikke skabt en eneste åben chance.

Efter et klumpspil uden afslutning fik RIF den første chance efter seks minutter. Casper K. Petersen slap af sted, men hans skud sad lige på målmanden. Senere var der et indlæg, ingen nåede frem til.

Martin Egelund skulle have scoret efter 17 minutter. Jeppe Solgaard erobrede flot bolden ved baglinjen, og hans flade bold skråt bagud i feltet gav totalt frit skud midt for mål, men fra 12 meter sendte Martin Egelund bolden over mål. Den slags chance skal der bare scores på.

Heldigvis var der mere træfsikkerhed i næste omgang. Gloire Rutikanga fik sendt bolden frem i højre side til Mikkel Jakobsen, der fik frit løb. Sikker afslutning med fladt skud ved fjerneste stolpe gav 1-0.

Man fornemmede optimismen i pausen hos de omkring 350 tilskuere. Nu måtte det da blive til en sejr.

Efter 60 minutter var optimismen helt væk. For det var en forfærdelig start, RIF fik på anden halvleg.

Efter kun to minutter fik RIF ikke ekspederet godt nok væk efter hjørnespark, som de egentlig ikke skulle have haft, for bolden skulle have været høvlet væk. Nu endte et par hovedstødsdueller i en lidt tilfældig chance og udligning på hovedstød.

Det var som om, det slog benene væk under RIF. De overlod totalt initiativet til Aarhus Fremad, der kom frem til flere chancer. Først direkte frispark over mål fra kanten af feltet og så skud fra den tidligere RIFer Christian Nissen, hvor Mads Petersen reddede flot.

Man fornemmede, det ville gå galt, og det gjorde det selvfølgelig også. RIF fik ikke gjort nok ved det i en duel nær baglinjen langt ude i højre side. Der blev tid og plads til at slå en ballonbold ind mod mål. Ved bagstolpen kom Jesper Dalsgaard aldrig op til modstanderen, der tæt under mål kunne heade flot til 2-1. Sådan en ballonbold må altså bare aldrig give scoring så tæt under mål.

Seks minutter senere. RIF forærede indkast væk midt på egen banehalvdel. Hurtigt indkast og en bold til modsatte side til en fri mand, der stille og roligt kunne tæmme bolden, inden han lige så enkelt kunne trille bolden retur lidt ind i feltet til en lige så fri medspiller, der også havde tid og plads til en sikker afslutning ved stolpen til 3-1. Altså fejl på fejl. Intet pres på boldholder og ingen markeringer. Det dur ikke mod et kynisk tophold.

Christian Nissen fik et par muligheder, og Aarhus Fremad ramte ydersiden af stolpen på langskud. De sad på alt. RIF spillede mest bolden bagud.

Der kom dog et par muligheder i slutfasen. Jacob Sandal spillede Mikkel Jakobsen fri, men Mikkel Jakobsen fik alt for tydeligt markeret, hvor han ville skyde, så målmanden reddede let. Ganske kort før tid havde gæsternes målmand en redning i samme klasse som Kasper Schmeichel havde flere af i lørdagens landskamp, da han reddede hovedstød fra en totalt anonym Jacob 'Jay' Andersen et par meter fra mål.

Det startede så fint, men det endte skidt. RIF gik totalt ned i anden halvleg, og alt i alt var det fortjent, Aarhus Fremad vandt.

Martin Egelund blev efter kampen kåret som kampens spiller i RIFs nye fanzone. Sponsorchef Lars Bræmer overrakte et sortiment af øl. Foto: Mads Dalegaard
Mikkel Jakobsen scorede et glimrende mål til 1-0. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

25 år på Troldhede Mejeri

Annonce