x
Annonce
Tarm

Tvillingebyernes julehjælp fik lidt ekstra hjælp

To af de søde elever sammen med kordegn, Jan Mikkelsen, sogne-præst Birgitte Nør Jahn, og formand for Tvillingebyernes jule-hjælp, Mette Sjælland. Pressebillede

Tarm: 57 julekurve bliver i år delt ud i Skjern og Tarm af Tvillingebyernes Julehjælp. Fremstillingen af julekurvene skete med ekstra hjælp, idet tre piger med hjertet på rette sted havde valgt at bruge deres emneuge i 8. klasse på temaet Fattigdom.

Emilie, Laura og Sofie ønskede at skabe en indsamling, og da en af dem tidligere havde samlet penge ind for Kirkens Korshær, besluttede de at kontakte kirkekontoret i Tarm for at finde en god sag at støtte.

- Og så var det jo helt oplagt at støtte Tvillingebyernes Julehjælp, lyder det fra formand for den lokale julehjælp, Mette Sjælland.

Sammen med sognepræst Birgitte Nør Jahn og kordegn Jan Mikkelsen tog Mette Sjælland med stor fornøjelse imod pigerne og de knap 1200 kroner, det var lykkedes dem at samle ind ved at sælge pantdåser og -flasker:

Lørdag 21. december deles 57 julekurve ud. En række frivillige står klar til hver især at køre ud med fire kurve. Faktisk kræver det en jævnt stor bil at fragte indholdet rundt til familierne med trængte økonomier.

- Kurvene indeholder julemad til juleaften, til en frokost i en af juledagene, et gavekort til handelsforeningerne i Skjern og Tarm samt gaver til alle børnene, siger Mette Sjælland.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce