Annonce
Tarm

Tvillingebyernes julehjælp fik lidt ekstra hjælp

To af de søde elever sammen med kordegn, Jan Mikkelsen, sogne-præst Birgitte Nør Jahn, og formand for Tvillingebyernes jule-hjælp, Mette Sjælland. Pressebillede

Tarm: 57 julekurve bliver i år delt ud i Skjern og Tarm af Tvillingebyernes Julehjælp. Fremstillingen af julekurvene skete med ekstra hjælp, idet tre piger med hjertet på rette sted havde valgt at bruge deres emneuge i 8. klasse på temaet Fattigdom.

Emilie, Laura og Sofie ønskede at skabe en indsamling, og da en af dem tidligere havde samlet penge ind for Kirkens Korshær, besluttede de at kontakte kirkekontoret i Tarm for at finde en god sag at støtte.

- Og så var det jo helt oplagt at støtte Tvillingebyernes Julehjælp, lyder det fra formand for den lokale julehjælp, Mette Sjælland.

Sammen med sognepræst Birgitte Nør Jahn og kordegn Jan Mikkelsen tog Mette Sjælland med stor fornøjelse imod pigerne og de knap 1200 kroner, det var lykkedes dem at samle ind ved at sælge pantdåser og -flasker:

Lørdag 21. december deles 57 julekurve ud. En række frivillige står klar til hver især at køre ud med fire kurve. Faktisk kræver det en jævnt stor bil at fragte indholdet rundt til familierne med trængte økonomier.

- Kurvene indeholder julemad til juleaften, til en frokost i en af juledagene, et gavekort til handelsforeningerne i Skjern og Tarm samt gaver til alle børnene, siger Mette Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren om udlignings-udspil: Jeg er forsigtig optimist

Annonce