Annonce
Skjern

TV-kendis fra Skjern fyret som leder af nyåbnet fitness-center efter 14 dage

Loop Fitness i Esbjerg har efter kun to uger fyret centerleder Lærke Carolina Plet - også kendt som Putte fra dating-programmet Singleliv på Kanal 4. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Reality-stjernen Lærke Carolina Plet - måske bedre kendt som Putte fra TV-serien Singleliv - er blevet fyret som centerleder i det nyåbnede Loop Fitness i Esbjerg efter kun 14 dage på posten.

Fyring: Da Loop Fitness slog dørene op i Esbjerg den 31. august, var det med et kendt ansigt som frontfigur. Lærke Carolina Plet, som flere måske genkender som Putte fra dating-programmet Singleliv på Kanal 4, var ved åbningen ansat som centerleder. Noget, hun på Facebook har betegnet som et drømmejob.

Men glæden varede kort. Kun cirka 14 dage efter åbningen af centeret er Lærke Carolina Plet blevet fyret. Det skrev hun mandag eftermiddag i et opslag på Facebook, som hun delte i gruppen Info fra borger til borger i Esbjerg by, der i skrivende stund har 21.389 medlemmer. Opslaget er nu slettet, og Lærke Carolina Plet oplyser til JydskeVestkysten, at hun af sin fagforening er blevet frarådet at udtale sig i sagen, da det ifølge fagforeningen kan koste Loop Fitness medlemmer, og det dermed åbner for søgsmål mod hende fra fitnesskæden.

- Jeg kan ikke lave en artikel. Gør jeg det, kan Loop lave en erstatningssag mod mig, hvis de mister medlemmer på det, skriver hun i en besked på Facebook til JydskeVestkysten.

I Facebook-opslaget, som blev delt over 300 gange, skrev Lærke Carolina Plet, at hun var blevet fyret i forbindelse med sygdom og indlæggelse. Fitness-kæden har ifølge Facebook-opslaget skrevet til hende, at den ikke mener, hun kan passe sit job.

Annonce

Har ikke med sygdom at gøre

Ifølge Lars Jespersen, som ejer det nye center i Esbjerg, har fyringen dog ingenting med hverken sygdom eller ustabilitet at gøre.

- Lærke blev ansat som centerleder, og hun skulle lede centeret, men de forventninger har hun ikke kunnet leve op til, siger han og pointerer, at han ikke kan komme fyringsårsagen nærmere i en igangværende personalesag.

Ifølge centerlederen blev Lærke Carolina Plet i første omgang ansat, fordi hun virkede til at være den rette person, hun var udadvendt og smilende og passede på den måde godt ind i centeret. Man håbede på, at hun var den rette til opgaven, men det viste sig ikke at være det rigtige alligevel, forklarer Lars Jespersen.

- Derfor udnyttede vi prøveperioden, da vi fandt ud af, at vi havde taget fejl. Vi er lige så trætte af det, som hun er.

Ejeren af centeret fortæller, at man allerede i mandags fik ansat en ny centerleder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce