Annonce
Hvide Sande

Tv-dyst i Hvide Sande er afgjort: Vinderne af sommerhus til to millioner er fundet

Dorthe Thirstrup, der er redaktør hos TV 2, er yderst tilfreds med forløbet af otte ugers optagelser til et nyt boligprogram i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard
TV 2 har afsluttet otte ugers optagelse i Hvide Sande, men seerne må væbne sig med tålmodighed: 'Sommerdrømme' bliver vist i foråret 2020.

Hvide Sande: Når redaktør på TV 2, Dorthe Thirstrup, kigger tilbage på otte ugers optagelse i Hvide Sande, er det med et smil på læben.

- Produktionen forløb smidigt og over al forventning. Selvfølgelig var der udfordringer undervejs. Men både medvirkende, samarbejdspartnere, naboer og lokalbefolkningen har alle været med til at bakke op om det supertjekkede produktionshold, så der blev fundet løsninger hurtigt, siger Dorthe Thirstrup.

I starten af april var der inviteret til rejsegilde i klitterne for enden af Færgemandsvej i den nordlige ende af havnebyen, og to måneder senere rykkede fire par ind i hvert deres fritidshus for at indlede dysten i 'Sommerdrømme'.

I tv-serien drejer det sig blandt andet om at ramme den helt rigtige stemning i sommerhuset, lige som der også bliver konkurreret i forskellige sommersysler - som eksempelvis at fange sild.

Kampen er afgjort, men seerne må væbne sig med tålmodighed, da TV 2 først blænder op for 'Sommerdrømme' i foråret 2020 med Pelle Emil Hebsgaard i værtsrollen.

Alle fire par har været rigtigt kreative og har truffet spændende valg. Der er masser af inspiration til os alle i de fire huse, som jo repræsenterer fire ret forskellige stilarter

Dorthe Thirstrup, redaktør, TV 2

Tre huse sættes til salg

Om det at udpege vinderne af et sommerhus til en værdi på omkring to millioner kroner fastslår Dorthe Thirstrup, at 'det var mere end svært':

- Alle fire par har været rigtigt kreative og har truffet spændende valg. Der er masser af inspiration til os alle i de fire huse, som jo repræsenterer fire ret forskellige stilarter. Alle har gjort sig vildt umage, og dommerne var meget i tvivl undervejs, siger redaktøren på TV 2.

Trods titlen på programmet var vejret svingende undervejs gennem de knap to måneder med optagelser på kanten af Vesterhavet:

- Der var da sol mange dage. Men sådan overordnet kan man vel sige, at sommervejret viste sig fra den vanlige, varierede side med både sol, regn og - selvfølgelig - masser af blæst. Det var ikke mange dage, Dannebrog hang slapt ned i flagstangen, tilføjer Dorthe Thirstrup.

Samtidig med, at vinderne får overdraget nøglerne til deres sorte træhus i Hvide Sande, bliver de tre andre sommerhuse udbudt i fri handel.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce