Videbæk

Turneringsleder efter Ramsing Cup: Det var en supergod weekend

Ifølge turneringslederen var vejret perfekt. Sol, men ikke så varmt, at det var træls at spille fodbold. Foto: Jørgen Kirk.
Gode temperaturer og kun en smule regn gav perfekt fodboldvejr til Ramsing Cup.

Spjald: De sidste par dage op til Ramsing Cup så lidt sorte ud. Sådan helt bogstaveligt. Det stod ned i stænger, og der blev i hvert fald registreret et skybrud i lokalområdet. Heldigvis gik weekendens store fodboldstævne stort set fri.

- Det har været super, super godt vejr. Vi så slet ingen vand fredag og lørdag. Vi havde lige omkring 20 grader, og det er perfekt fodboldvejr. Bliver det meget varmere, så bliver det for stramt at løbe rundt på en fodboldbane, siger turneringsleder Brian Vang.

- Søndag var der overskyet. Det dryppede lidt. Det kunne vi godt have undværet på det tidspunkt, men det var småting. Ikke noget, der ødelagde helhedsindtrykket, siger han.

Både indkvartering og bespisning gik lige efter planen. Foto: Jørgen Kirk.

Alt er klappet

Mange ting kan gå galt, når over 2500 spillere skal indkvarteres og bespises. Men Ramsing Cup er vant til presset.

- Det er gået rigtigt godt. Alt er egentlig klappet, som vi havde forventet. Både med indkvartering og mad. Men både personalet i vores køkken og de frivillige har jo prøvet det før. Det glider bare. Der er overhovedet ingen problemer, siger Brian Vang.

- Vi har stort set kun hørt ros fra de hold, der var her. Det har været en supergod weekend. Der har ikke været noget at sætte en finger på, siger centerlederen, der afslører, at han nok skal have en fridag i løbet af ugen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce