Annonce
Erhverv

Turistmagnet slår rekord: Dobbelt så mange gæster valgte at holde sommerferie ved Vesterhavet som i København

Destination Vesterhavet skrev ny sommerrekord. 4.138 millioner gæster besøgte Vesterhavet i juni, juli og august. Foto: Mikkel Heriba
Sommermånederne tiltrak rekordmange turister til Destination Vesterhavet i år. Samtidig tyder prognoserne på, at efteråret også blive en succes for Danmark største turismedestination, der er næsten dobbelt så populær som København.

Turisme: Historisk mange ferielystne gæster satte i sommer kurs mod Vestkysten.

Med over 4,1 millioner registrerede kommercielle overnatninger i juni, juli og august slår højsommeren rekord for Destination Vesterhavet, der er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner.

Derned havde området næsten dobbelt så mange gæster som København og kan kalde sig for Danmarks mest populære turismedestination.

Annonce

Sammenligner man med sommeren 2019 før coronakrisen, er der sket en stigning på seks procent i antallet af overnatninger ved Vesterhavet.

- Der har været historisk mange gæster ved Vesterhavet i sommer, og august var den bedste måned nogensinde. Det luner godt oven på et magert halvår, hvor manglen på tyske gæster betød gabende tomme kasseapparater hos turismevirksomhederne og i detailbutikkerne, udtaler direktøren for Destination Vesterhavet, Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.

Stærkt efterår

Og selvom temperaturen nu er faldet er interessen for at feriere i det vestjyske fortsat. Ifølge Destinations Vesterhavet ser prognoserne for efteråret nemlig også gode ud, og flere rekorder kan lure i horisonten.

- Nu ser vi ind i nogle stærke efterårsmåneder med mange tyske gæster, og det er utroligt vigtigt i arbejdet med at udvikle en bæredygtig turisme og fastholde arbejdspladser hele året rundt”, siger Peer H. Kristensen.

Alene i 2019 genererede turismen 4.711 årsværk i Varde Kommune, hvilket svarer til, at turismeandelen af den samlede beskæftigelse udgjorde 20,9 procent.

Rekordsommer for Destination Vesterhavet

  • Destination Vesterhavet blev med 4.138 millioner kommercielle overnatninger i sommermånederne i 2021 målt til Danmarks største turismedestination
  • På andenpladsen kom Destination Nordvestkysten med 3.247.987 overnatninger
  • Destination Fyn med 2.301.352 overnatninger blev den tredje mest besøgte destination i Danmark
  • Vesterhavet var også den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.
  • Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål
Annonce

Tyskerne tilbage

I juni og juli var det danske gæster, der stod for langt de fleste overnatninger i området. Fra august gjorde tyskerne dog igen deres indtog. Siden grænseåbningen har Destination Vesterhavet skruet op for markedsføringen på det tyske marked med henblik på at indhente de mange tusinder overnatninger, der manglede i vinteren, foråret og forsommeren. Og det ser ud til at give bonus.

- September og oktober tegner rigtigt positivt, og de kan også godt gå hen og blive rekordmåneder. Samtidig er vi lykkedes med at tiltrække nye tyske målgrupper, der kommer fra Midt- og Sydtyskland. Det er pengestærke turister, som går ud og spiser flere gange om ugen og lægger deres generelle forbrug ude i detailhandlen. Det tapper direkte ind i vores fokus på kvalitetsturisme, hvor det blandt andet handler om at optimere turisternes forbrug og derved øge turismens bidrag til den kommunale økonomi, lyder det fra direktøren.

Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Erhverv

Udbud af Thor Havvindmøllepark er nu afgjort ved lodtrækning

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce