Annonce
Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Anders Thygesen, Katrine Frandsen og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland var friske på en tur på søen på et stand-up-paddle bræt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Tag praktisk tøj på!

Sådan lød den klare besked til de politikere, turist- og erhvervsfolk, som var inviteret til Naturkraft for at opleve fremtidens bæredygtige turistdestination og opleve hvordan turisme og grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd. Eftermiddagen bød både på våde ganer - og underbukser - for flere af de omkring 50 deltagere, der fik en guidet rundtur i den kommende turistattraktion.

Blandt dem feriehusudlejer Anders Thygesen fra Esmark og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland, der begge tog imod udfordringen og kastede sig op på et SUP-bræt på en af søerne ved Naturkraft, godt assisteret af den garvede surfer Kathrine Frandsen fra Hvide Sande. Det gav klapsalver fra de tørskoede på land, der til gengæld ikke stod over, da næste stop på rundturen var en smagsprøve fra Stauning Whisky med en fortælling om opstarten og hvordan man faktisk kan energioptimere produktionen af de gyldne dråber.

Oplevelsesdagen var arrangeret af Naturkraft, Ringkøbing Fjord Turisme og erhvervsrådet, som på den anderledes netværksdag fik vist Vestjylland frem for gæsterne udefra og fortalt historien om Naturkraft og hvordan bæredygtig turisme bliver håndteret.

Annonce
På rundturen i Natrurkraftparken var der indlagt vestjyske smagsprøver af både mad og drikke. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce