Annonce
Ringkøbing

Turistfolk fik rundtur i fremtidens turistmagnet Naturkraft

Anders Thygesen, Katrine Frandsen og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland var friske på en tur på søen på et stand-up-paddle bræt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Tag praktisk tøj på!

Sådan lød den klare besked til de politikere, turist- og erhvervsfolk, som var inviteret til Naturkraft for at opleve fremtidens bæredygtige turistdestination og opleve hvordan turisme og grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd. Eftermiddagen bød både på våde ganer - og underbukser - for flere af de omkring 50 deltagere, der fik en guidet rundtur i den kommende turistattraktion.

Blandt dem feriehusudlejer Anders Thygesen fra Esmark og direktør Søren Müller fra Visitsydvestsjælland, der begge tog imod udfordringen og kastede sig op på et SUP-bræt på en af søerne ved Naturkraft, godt assisteret af den garvede surfer Kathrine Frandsen fra Hvide Sande. Det gav klapsalver fra de tørskoede på land, der til gengæld ikke stod over, da næste stop på rundturen var en smagsprøve fra Stauning Whisky med en fortælling om opstarten og hvordan man faktisk kan energioptimere produktionen af de gyldne dråber.

Oplevelsesdagen var arrangeret af Naturkraft, Ringkøbing Fjord Turisme og erhvervsrådet, som på den anderledes netværksdag fik vist Vestjylland frem for gæsterne udefra og fortalt historien om Naturkraft og hvordan bæredygtig turisme bliver håndteret.

Annonce
På rundturen i Natrurkraftparken var der indlagt vestjyske smagsprøver af både mad og drikke. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Tre gymnasier søger alle en ny rektor: - Vi er selvfølgelig i en konkurrencesituation

Læserbrev

Man ser hensigten og græmmes: Vil regeringen langsomt kvæle private institutioner?

Læserbrev: Devisen for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Teil er åbenbart og ikke overraskende: Styrk det offentlige – svæk det private initiativ. Man kan ikke udlede andet af en ny aftale om minimumsnormeringer i daginstitutioner, som markant forskelsbehandler kommunale og private daginstitutioner: De kommunale institutioner får 500 millioner kroner ekstra øremærket til flere ansatte. De private institutioner får 0 kroner! Lovgivningen i Danmark sikrer ellers, at aktive forældre kan drive institutioner i deres lokalområde eller drive institutioner med en særlig profil. Altså et brud på kommunernes monopol og en mulighed for at vælge. Men med den nye forskelsbehandling bliver der gnavet godt og grundigt i grundlaget for frit-valgs-ordningen. Det er regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som netop har aftalt, at normeringerne i daginstitutioner skal forbedres med de 500 millioner kroner, som er sat af til formålet på Finansloven for 2020. Kommunerne skal sikre, at penge vitterligt går til opnormeringer – men ikke én krone af dem til private daginstitutioner. Pengene må heller ikke indgå i det beregningsgrundlag, som de private daginstitutioner får tilskud efter. Det er ikke til at tage fejl af hensigten: Det skal være svært – måske umuligt at drive institutioner på private initiativer. Man får uvægerligt fornemmelsen, at folket er godt nok, så længe det ikke udviser initiativ. Private initiativer kan jo udfordre tanken om, at stat og kommune ved bedst. Altså bedre end forældre, der vælger det tilbud, der passer til familiens ønsker og behov. Private initiativer udfordrer den tanke, at børn er statens ejendom – eller i det mindste statens ansvar. ”Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i ministeriets præsentation af aftalen om bedre normeringer. Og Radikale Venstres børneordfører Anne Sophie Callesen holder sig heller ikke tilbage: “Alle børn skal have en god start på livet. Nu retter vi endelig op på års besparelser på vores børn, når vi begynder et massivt løft af daginstitutionerne, som skal kunne mærkes alle steder.” siger Anne Sophie Callesen, børneordfører for Radikale Venstre. Der er vel at mærke kun tale om, at børn i kommunale institutioner har fortjent bedre normering. Ikke alle børn. Man ser hensigten – og græmmes.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ørskov: Jeg ville gerne have vidst, at min mor havde fået tilbudt jobbet

Annonce