Annonce
Ringkøbing-Skjern

Turisterne går på de offentlige stier

Annonce

Læserbrev: Endnu engang et indlæg i Dagbladet, fordi nogle grundejere og strandfogeden ikke er tilfredse med, at der nogle gange om ugen er guidede ture for turister i Houvig. Disse turister går på stier i det offentlige område, der ikke ejes af grundejerne og strandfogeden.

Forøvrigt går jeg ud fra, at strandfogeden også bare er grundejer, idet han jo ikke har nogen specielle beføjelser i klitområdet.

For at blive strandfoged, er der tre krav : 1. Man skal have et køretøj til at bjerge strandet gods. 2. Man skal have et stykke jord med plads til at opbevare det strandede gods. 3. Man skal have en pletfri straffeattest. Altså er den nævnte strandfoged én af grundejerne, hverken mere eller mindre!!


Det havde måske været lettere at være grundejer i området, hvis man i 1987 havde vedtaget kommunens forslag vedrørende netop dette område, nemlig at rive 10-15 huse ned for at frede området

Inge Ploug, Dejbjerg


Mange af disse grundejere udlejer bestemt deres huse, specielt til tyskere, der er de turister, der er allermest interesserede i at høre historien om Houvig fæstningen.

Sommerhusejerne har jo ikke noget imod at udleje til tyskere, der netop kommer på grund af klitterne og vor dejlige natur her ved Vesterhavet, og så må man finde sig i, at de også går rundt i disse klitter og deltager i rundvisningerne, der blandt andet arrangeres af Ringkøbing-Skjern Museum.

Det havde måske været lettere at være grundejer i området, hvis man i 1987 havde vedtaget kommunens forslag vedrørende netop dette område, nemlig at rive 10-15 huse ned for at frede området. Så havde der været god plads både til de resterende grundejere og til vore turister, der som nævnt med meget stor interesse deltager i rundvisningerne og sikkert også er nødvendige som lejere i sommerhusene, som muligvis ellers ville være for dyre for en del grundejere!

Jeg skal tilføje, at jeg ikke er guide, hverken privat eller som ansat!!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce