Annonce
Ringkøbing

Undersøgelse: Corona-turisterne vil have gratis oplevelser og mindre trængsel

Louise og Christian med Johan og Laurits på Havnen i Ringkøbing. Parret kommer fra Vium, og er meget opmærksom på corona på ferien i år. De kigger efter sprit i butikker, holder sig fra aktiviteter med mange mennesker, og bruger naturen mere i år. Dermed er de typiske for mange turister i år, viser en halvvejsrapport fra en stor turismeundersøgelse. Foto: Kaj Poulsgaard
Turisterne bruger færre kroner i år, og de er bekymret for corona. Det er svært at gøre noget ved, men der er nogle ting, som turisterhvervet kan gøre bedre. Det viser en stor turismeundersøgelse.
Annonce

Vestkysten: De foreløbige konklusioner af en større turismeundersøgelse, som Epinion er i gang med at gennemføre på vegne af Destination Vesterhavet, Destination Nordvestkysten og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, er netop kommet.

- Der var mange, der frygtede juli. Men det er ikke gået så slemt som forventet. Når vi kommer ud med de foreløbige konklusioner nu, er det fordi, vi jo også har august og september, og så kan vi lige så godt lære af, hvad turisterne siger nu, siger Peter Krusborg, der er direktør for Destination Nordvestkysten.

Rapporten gør opmærksom på, at 17 procent af turisterne forventer at bruge mindre i år, og at 34 procent forventer at bruge færre penge på forlystelsesparker, zoos med videre. For kulturtilbud og den gastronomiske scene gælder det, at lige under en tredjedel forventer at bruge mindre.


Der var mange der frygtede juli. Men det er ikke gået så slemt som forventet. Når vi kommer ud med de foreløbige konklusioner nu, er det fordi, vi jo også har august og september, og så kan vi lige så godt lære af, hvad turisterne siger nu.

Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten.


Det giver større konkurrence. "Her kan erhvervet med fordel gentænke deres tilbud og dermed få gæsternes incitament for at bruge penge til at stige", står der i rapporten.

"Pakketeringen af destinationernes tilbud skal også revurderes, da 49 procent af gæsterne på grund af corona i mindre grad end tidligere vil deltage i aktiviteter eller oplevelser med mennesker, de ikke kender", står der.

Annonce

Lavthængende frugter

23 procent af turisterne er utilfreds eller meget utilfreds med antallet af gæster, der er samlet et sted. "Her har turisterhvervet muligheden for at forbedre de eksisterende forhold for at fremme den gode ferieoplevelse," står der i rapporten, der også fremhæver, at skiltning og information om corona kan gøres bedre.

Rapporten viser ikke overraskende, at mange har begrænset deres bevægelighed på deres ferie i år. "Det stiller i stigende grad krav til, at det enkelte feriested formår at opfylde de præferencer og ønsker, gæsten har for besøget/ferien," står der i rapporten.

Annonce

Vi vinder på naturoplevelser

28 procent af turisterne i år forventer at gøre mere brug af gratis udendørs aktiviteter under deres ferie. Derfor kan destinationerne med fordel forsøge at udbrede det non-kommercielle oplevelsesudbud, der findes i naturen for at imødekomme overnattende gæster og besøgendes umiddelbare behov, slår rapporten fast.

- Naturen er klart en af de fordele vi har. Der er vi rigtig stærke. Det skal vi udnytte, siger Peter Krusborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce