Annonce
Erhverv

Turister skal bo på landet: Grønt lys for feriecenter ved Hoven

Det er på denne ejendom, der skal indrettes et feriecenter. Arkivfoto.
Teknik- og miljøudvalget siger god for Lene Bjerre og Søren Gylling Jensens drøm om at åbne en feriested for naturturister.

HOVEN: Teknik- og miljøudvalget siger ja til, at der kan etableres et mindre feriecenter på ægteparret Lene Bjerre og Søren Gylling Jensens grund ved Ørbækvej.

- Vi siger ja til, at planlægningen kan gå i gang, siger teknik- og miljøudvalgets formand, John G. Christensen (S).

Projektet består af et feriecenter med 10-15 mindre ferie- og fritidshytter, en receptionsbygning og en parkeringsplads til besøgende.

Teknik- og miljøudvalget mener, at projektet bidrager til etablering af overnatningsfaciliteter til helårsturisme i en del af kommunen, der ligger uden for kystnærhedszonen.

Til Dagbladet har Lene Bjerre og Søren Gylling Jensen tidligere udtalt, at de vil huse den gruppe af turister, der gerne bruger tid på de fyldte turistattraktioner i Legoland eller på stranden i Søndervig, men som samtidig gerne vil have feriebopæl i lidt mere rolige naturomgivelser.

Til ejendommen på Ørbækvej hører omtrent 4,25 hektar jord, hvor rundt regnet to hektar er dækket af poppeltræer. Hytterne skal opføres mellem poppeltræerne, og skal have plads til mellem fire og seks personer. På den måde egner de sig godt til familieferier.

Administrationen påpeger, at området ligger uden for beskyttelseslinjer omkring fortidsminder og Omme Å, og vurderer, at der ikke er nogen miljømæssige konflikter i forhold til natur og naboer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce