Hvide Sande

Turistdirektøren: - Jeg arbejder for hele kommunen

Søren Lydig Kristensen forudsiger, at 2019 bliver et spændende år for turismen i Ringkøbing-Skjern. Foto: Jørgen Kirk

Søren Lydig Kristensen ser det som sin hovedopgave at få samlet alle kræfter i Ringkøbing-Skjern om at udnytte turismens store potentiale.

HVIDE SANDE: De havde svært ved at få armene ned på turistkontoret i Hvide Sande forleden.

Nyheden om, at Søndervig Feriepark nu bliver til noget, var nogenlunde den bedste julegave, turistdirektør Søren Lydig Kristensen og hans folk kunne få.

- Det er både en gave til området og til turismeerhvervet og en udfordring. Nu er det op til os at udnytte de muligheder, ferieparken giver os, fastslår Søren Lydig Kristensen, der startede på sit arbejde som direktør for Ringkøbing Fjord Turisme 17. september i år.

At ferieparken vil betyde en hidtil uset saltvandsindsprøjtning til turismeerhvervet i vores kommune, er han ikke i tvivl om:

- I dag har vi lige knap 3,8 millioner overnatninger om året i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hver turist bruger i gennemsnit 750 om dagen. Det giver en omsætning på knap tre milliarder kroner om året. Søndervig Feriepark vil - sammen med Naturkraft - nok føre til op mod en million flere overnatninger om året og 750 millioner mere i omsætning. Dertil kommer, at vi sikkert kan forvente flere dagsturister, siger Søren Lydig Kristensen.

- Uden et godt personale gik det ikke, fastslår Søren Lydig Kristensen (nr. tre fra venstre). Fra venstre Heide Rømer, Holger Lyst, Helle Kaspersen, Carla Merker og Dea Nielsen. Foto: Jørgen Kirk

En spændende periode

- Så man kan sige, at jeg har været så heldig at tiltræde stillingen som direktør på et meget heldigt tidspunkt, hvor der virkelig er gang i turismen, fastslår han.

Men hvad fik egentlig ringkøbingenseren med den brede og alsidige erhvervserfaring til at søge stillingen, da Sebastian Schaper sagde op?

- Jeg er født og opvokset i Ringkøbing, og jeg fik tidligt erfaring med turismebranchen. Mens jeg læste på Handelshøjskolen i Aarhus, drev jeg restauranterne Røgeriet Sorte Louis i Ringkøbing og Søndervig. Desuden stod jeg for salg og markedsføring af fjordfærgen "Sorte Louis" og for bådudlejning, fortæller Søren Lydig Kristensen.

Efterfølgende valgte han dog en anden karrierevej. Han blev virksomhedskonsulent i Ringkøbing og Holmsland kommuner.

- I den forbindelse arbejdede jeg sammen med Vestas, og de opfordrede mig på et tidspunkt til at søge et job i koncernen.

Turistchef Søren Lydig Kristensen fastslår, at der er masser af vækstpotentiale i turismen her i området. Foto: Jørgen Kirk

Verden rundt

Det blev indledningen på 14 gode år hos Vestas, der bragte Søren Lydig Kristensen rundt i hele verden, hvor han var med til at bygge fabrikker så forskellige steder som Kina, USA og Spanien.

Gennem alle årene har Søren Lydig Kristensen boet i Ringkøbing, og 180 rejsedage om året blev lidt for meget til sidst.

- Jeg ville gerne have mere tid til familierne, vennerne og jeg selv, siger han.

Så han vinkede farvel til Vestas, tog en bestyrelsesuddannelse hos CBS, startede for sig selv med konsulentfirmaet Pro/Erhverv og med bestyrelsesarbejde. Samtidig fulgte han en ny uddannelse inden for disruption, digitalisering og deleøkonomi.

- Men jeg kan godt lide at samarbejde med andre og være med til at opbygge noget i fællesskab. Så da jeg så, at stillingen som turistdirektør blev slået op, vidste jeg, at det ville være noget for mig. Jeg brænder for området, jeg har et stort netværk, og jeg vil gerne være med til at samle de øvrige aktører inden for turistbranchen i vores kommune, fastslår Søren Lydig Kristensen.

Hele kommunen

Men hvad laver Ringkøbing Fjord Turisme egentlig?

- Jeg er helt på det rene med, at nogen synes, det er mærkeligt, at vi i udlandet markedsføres som "Hvide Sande". Men der er god mening med det. Kommer du til Tyskland, for eksempel, kender de Hvide Sande bedre end de øvrige byer i kommunen, siger Søren Lydig Kristensen og fortsætter:

- Vores hjemmeside hedder hvidesande.dk, og den er virkelig populær. Vi har knap 800.000 besøgende om året - næsten fire gange mere end Varde og kun 200.000 under visitaarhus.dk. Men det er meget vigtigt for mig at understrege, at Ringkøbing Fjord Turisme er for hele kommunen, ikke kun Hvide Sande og Holmsland Klit. Så når turisterne først er kommet til området, markedsfører vi aktiviteterne under de enkelte byers og attraktioners egne navne.

Søren Lydig Kristensen understreger, at Ringkøbing Fjord Turisme har tre hovedopgaver:

- Vi skal markedsføre vores område, især i udlandet. Når vi så får turisterne hertil, skal vi sørge for, at de kommer ud i alle de områder, hvor vi har vores medlemmer. Endelig skal vi være med til at tilvejebringe en struktur for turisterhvervet, der kan sikre fremtidig vækst.

Masser af potentiale

Ringkøbing-Skjern Kommune er allerede en af landet største turistdestinationer, målt på overnatninger.

- Vi arbejder tæt sammen med Varde mod syd, og tilsammen udgør vi det område i Danmark, der har flest overnatninger, siger Søren Lydig Kristensen.

Der er potentiale for yderligere vækst, mener han.

- Først og fremmest kunne vi godt udnytte skuldersæsonerne bedre, altså perioderne uden for højsæsonen. Derfor er det også så godt, at vi nu får både Søndervig Feriepark og Naturkraft. De to vil være med til at øge tiltrækningen til vores område ikke bare i højsæonen men også uden for.

Der er dog også udfordringer for turistbranchen, understreger Søren Lydig Kristensen.

- Vi mangler feriehuse i højsæsonen, især store huse. Og så er det vigtigt, at vi får gjort noget ved infrastrukturen, hvor der er flaskehalse, når der er flest turister i området - især i Søndervig. Endelig finder jeg det vigtigt, at vi får udarbejdet udviklingsplaner for kommunens byer, så der er en overordnet plan for, hvor turismeudviklingen skal ske.

Søren Lydig Kristensen understreger, at der har været meget delte meninger om Vesterhav Syd, men hvad det angår, er turistforeningens holdning klar:

- Ringkøbing Fjord Turisme arbejder for at møllerne rykkes længere ud, og ser derfor positiv på Energiklagenævnets krav om at der udarbejdes et tillæg til VVM redegørelsen. Vi vil derfor aktivt give vores holdning til kende i den videre klage-proces, fastslår han.

Ny app

I øjeblikket har de ansatte på kontoret i Hvide Sande travlt med at forberede den kommende sæson - især vinterferien.

- Vi har en strategi om at udnytte de digitale platforme endnu bedre. For eksempel vil vi gerne have flere digitale brugere af vores store turistguide, så vi ikke skal trykke så mange fysiske eksemplarer, siger Søren Lydig Kristensen.

- En vigtig del af strategien er også den app, vi er ved at udvikle lige nu. App'en skal samle flest mulige oplysninger om, hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune på en let overskuelig måde - ikke mindst en kalender, hvor man kan se, hvad der sker i kommunen.

App'en bliver færdig inden så længe, og Søren Lydig Kristensen håber, at også mange lokale vil hente den ned på deres smartphone.

Det er altså et travlt år, der venter den nye turistdirektør og deres folk.

- Men også et spændende år fyldt med muligheder, fastslår han.

0/0
Hvide Sande

Værft hjælper Vestas med at holde styr på vingerne

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde