Annonce
Ringkøbing-Skjern

Turismeordfører advarer: Om jeg så skal ringe til ministeren midt om natten…

Turismeordfører Dennis Flydtkjær (DF) vil presse på for at forhindre at feriehuse fremover må lejes mindre ud, end de må i dag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Dennis Flydtkjær (DF) kalder det komplet uforståeligt, at Erhvervsstyrelsen lægger op til at reducere antallet af udlejningsuger for sommerhuse. Det trækker i den helt forkerte retning og vil være en katastrofe i kystområderne.
Annonce

Vestkysten: Hvis Dansk Folkepartis turismeordfører lige nu går rundt på Christiansborg med bekymrede panderynker, så er der en god forklaring.

Han forstår nemlig slet ikke, at Erhvervsstyrelsen ”ud af det blå” har sendt en ny vejledning om udlejning af sommerhuse i høring, der lægger op til at reducere antallet af udlejningsuger fra 41 uger om året til 35.

- Gennem flere år har det politiske signal været det stik modsatte. Det er blevet lettere at låne penge til at købe et sommerhus, bundfradraget for udlejning er blevet hævet og det er antallet af udlejningsuger også. Alt sammen for at sætte gang i økonomien i kystkommunerne. Derfor er det komplet uforståeligt, at man nu vil skære i antallet af uger, siger Dennis Flydtkjær.


Jeg har svært ved at så, hvem der kan synes, at det er nogen god idé

Dennis Flydtkjær (DF), turismeordfører Dansk Folkeparti


- Det vil være en katastrofe for den lokale økonomi. Turisterne i sommerhusene sørger for omsætning hos købmanden, bageren og alle de andre forretninger i skuldersæsonen. Jeg har svært ved at så, hvem der kan synes, at det er nogen god idé, siger han.

Dennis Flydtkjær vil derfor bruge høringsperioden til forslaget om nye regler til at advarer om konsekvenserne af de nye regler, og presse på, for at de ikke bliver til virkelighed.

- Jeg skal have fat i erhvervsministeren. Om jeg så skal stå foran hans dør eller ringe midt om natten. Det er afgørende, at det går op for ministeren og alle andre, hvad der er på spil. De nye regler vil være ødelæggende for de kystkommuner, som man politisk har gjort meget for at hjælpe de senere år, siger Dansk Folkepartis turismeordfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Fredagens coronatal: Ringkøbing-Skjern runder 300 smittede - men der er også godt nyt

Ringkøbing

Luftfartsekspert har svært ved at se idéen bag nyt flyselskab: 'Der er masser af ledig kapacitet på markedet'

Annonce