Ringkøbing-Skjern

Turismen boomer fortsat i Ringkøbing-Skjern - men der mangler senge

Ringkøbing-Skjern er meget tæt på fire millioner turismeovernatninger. Men skal man højere op, kræver det flere steder, hvor gæster kan overnatte. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Turismen i Ringkøbing-Skjern er i fin form, men uden flere overnatningsmuligheder får turismesektoren i Vestjylland svært ved at vokse, mener Dansk Erhverv og en lokal feriehusdirektør.

Ringkøbing-Skjern: Det er efterhånden dårligt nok noget at løfte på øjenbrynet over, når Ringkøbing-Skjern slår en turismerekord eller sætter sig på endnu en førsteplads på turismeområdet.

Men der er alligevel grund til kip med flaget over de netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik om antallet af turistovernatninger i 2018. Her lægger Ringkøbing-Skjern sig nemlig klart i spidsen i landsdelen med en stor margen ned til nummer to, Lemvig Kommune.

Største turistdestinationer

Flest overnatninger i Vestjylland

1. Ringkøbing-Skjern - 3.858.626

2. Lemvig - 755.388

3. Holstebro - 752.909

4. Skive - 310.433

5. Viborg - 264.368

Flest overnatninger i Danmark

1. København - 8.338.600

2. Varde - 4.513.452

3. Ringkøbing-Skjern - 3.858.626

4. Tønder - 1.681.822

5. Jammerbugt - 1.597.893

Kilde: Danmarks Statistik, Dansk Erhverv

Delt førsteplads

Ringkøbing-Skjern nærmer sig ligeledes en magisk grænse på fire millioner turistovernatninger og havde i 2018 i alt 3,9 millioner af slagsen. Til sammenligning havde Lemvig på andenpladsen 755.388 overnatninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Dansk Erhverv har samlet.

I det nationale regnskab ligger Ringkøbing-Skjern (også vanen tro) på en tredjeplads. Foran ligger Varde med 4,5 millioner overnatninger og København med 8,3 millioner overnatninger. Man kan dog fifle lidt med de tal og bringe Ringkøbing-Skjern op på en samlet førsteplads, for turismesamarbejdet mellem Ringkøbing-Skjern og Varde betyder, at vestkysten som samlet turistdestination slår hovedstaden med godt 33.000 overnatninger.

Flere senge, tak

Ringkøbing-Skjern oplever i disse år så stort turistpres, at feriehusudlejerne har svært ved at finde overnatningsmuligheder nok til de mange gæster, der gerne vil feriere i området. Direktør i Feriepartner Hvide Sande, Lykke Nielsen Høj, udtaler i en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv:

- Turismen skaber liv og udvikling her i Hvide Sande og i resten af området. Hvis vi i de kommende år skal kunne tiltrække endnu flere turister, kræver det, at endnu flere gerne vil udleje deres feriehus, så der er senge nok til de mange, der gerne vil tilbringe deres ferie hos os.

Det er man fra Dansk Erhvervs side enig i:

- Det er afgørende, at turismen i Vestjylland får de rette rammer til at kunne vokse i de kommende år. Her er det især vigtigt, at der er overnatningskapacitet nok, ikke mindst hvad angår feriehuse, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Kirstine Tolstrup Nielsen.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce