Annonce
Sport

Tunge tasker giver DBU påbud fra Arbejdstilsynet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Løft af for tunge tasker for personalet har ført til, at DBU har fået et påbud fra Arbejdstilsynet.

Der er tale om et større udstyrsstykke, når de danske fodboldlandshold rejser rundt i verden med store, tunge tasker i lasten.

De tasker, der ofte vejer omkring 20 kilo, bæres af personale hos Dansk Boldspil-Union (DBU), men taskerne er for tunge og kan give rygproblemer, har Arbejdstilsynet slået fast.

Derfor har DBU fået et påbud om finde en løsning, så det ikke sker i fremtiden. Det fremgår af en aktindsigt, som A4 Arbejdsmiljø har fået hos Arbejdstilsynet.

- Arbejdet med løft af tasker er ikke udført sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Arbejdet udsætter de ansatte for belastninger, der kan medføre skade på især lænderyg, skulder og nakke, lyder det.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, fortæller, at man er i færd med sammen med konsulent at finde ud af, hvordan de belastende løft kan undgås i fremtiden.

Han slår samtidig fast, at ingen DBU-medarbejdere er kommet til skade.

- Ingen af vores medarbejdere har pådraget sig skader som følge af arbejdet med taskerne, og ingen har klaget over det.

- Men vi tager selvfølgelig henvendelsen fra Arbejdstilsynet seriøst, for vi vil naturligvis ikke have, at nogen kommer til skade, siger Jakob Høyer til A4 Arbejdsmiljø.

DBU har 17 landshold på tværs af køn og aldersgrupper.

Det var i sommer, at to tilsynsførende besøgte DBU og kunne konstatere, at medarbejdere lavede uhensigtsmæssige løft af de tunge tasker.

DBU modtog påbuddet 2. august og er altså i gang med at finde løsninger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce