Annonce
Ringkøbing-Skjern

TUBA skal fortsætte: 37 unge i terapi for forældres druk

37 unge Ringkøbing-Skjern-borgere har fået terapeutisk behandling i TUBAs regi. Arkivfoto: Preben Madsen
Foreløbig har 37 borgere, der er vokset op i alkoholiker-hjem, taget imod tilbuddet om terapeutisk behandling i TUBAs regi. Socialudvalget ønsker, at tilbuddet skal fortsætte næste år.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det giver ar på sjælen at vokse op i et hjem, hvor der drikkes. Og ofte springene arrene op, når barnet som voksen selv står over for at skulle slå sig ned og stifte familie.

Netop til målgruppen mellem 14 og 35 år findes tilbuddet TUBA, der står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere.

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden april 2019 haft kontrakt med TUBA, og efter det første år – som er blevet minimeret på grund af coronaen – har kommunen skullet evaluere forløbet.

Annonce

46 henvendelser

Socialudvalget er positivt indstillet og har besluttet at lade kontrakten løbe endnu et år. Det kræver imidlertid, at byrådet siger ja til at bevilge en halv million kroner mere til projektet. Det skal ske på budgetkonferencen i august.

- Vi vil gerne købe os et år mere. Samtidig har vi penge, som vi kan overføre fra 2020 til ’21, og så vil vi bede om tillægsbevillingen på en halv million, så vi kan drifte et år mere og se, om det har den ønskede effekt på de unge mennesker, siger socialudvalgsformand Lennart Qvist (K).

TUBA-kontrakten har været medfinansieret af Trygfonden, men pengene herfra gælder kun til 2021.

Skal tilbuddet fortsætte i 2022, bliver det for kommunens egen regning på knap en million kroner årligt.

TUBA har fået 46 henvendelser fra børn og unge – og heraf er 37 kommet i et terapeutisk forløb.

32 af dem er i alderen 18 til 35 år. De fem resterende er yngre. Med en udgift på omkring 950.000 kroner til TUBA ender behandlingen med at koste 25.500 kroner til hver af de 37 unge. Hver har så fået 13 timers terapi til en timepris på 1.825 kroner.

Udgiften er høj, mener administrationen, der peger på, at en lokal privatpraktiserende psykolog med speciale i børn i egen klinik tager 1.140 kroner for en times behandling. En privatpraktiserende psykoterapeut i egne lokaler koster 700 kroner for en time. TUBA benytter netop psykoterapeuter, hvilket sætter prisen på 1.825 kroner i relief.


Derfor har vi også brug for at få talt med TUBA om prisen. Men det ændrer ikke ved, at det vil være for tidligt at lukke projektet ned, inden vi ved, hvilken effekt det har på de unge.

Lennart Qvist


- Derfor har vi også brug for at få talt med TUBA om prisen. Men det ændrer ikke ved, at det vil være for tidligt at lukke projektet ned, inden vi ved, hvilken effekt det har på de unge. Derfor vil vi lade det køre endnu et år, og det kræver, at der bliver bevilget en halv million på budgetkonferencen, siger Lennart Qvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce