Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tuba åbner i Ringkøbing-Skjern: Hjælp på vej til unge med misbrugsforældre

TUBA står klar til at hjælpe unge på to lokationer i kommunen. Det ene sted er Sundhedshuset i Ringkøbing. Arkivfoto.
Et landsdækkende tilbud til børn af misbrugsforældre er åbnet her i kommunen.

Ringkøbing-Skjern: Der er hjælp på vej til børn og unge, hvis forældre drikker for meget.

Tuba, der er en selvstændig organisation ejet af Blå Kors, har nemlig åbnet to afdelinger i Ringkøbing-Skjern Kommune: En afdeling i Sundhedshuset i Ringkøbing og én på Sundhedscenter Vest i Tarm.

- På papiret startede vi den 1. april. Vi er allerede i gang med at tage rundt og gøre opmærksom på det her tilbud. Både til kommunale samarbejdspartnere og på uddannelsesstederne, siger regionsleder i Tuba Henrik Prien.

- Vi er næsten ved at være der. Der mangler lige det sidste, og det er at indrette vores nye lokaler. Så er vi klar til at tage imod, siger han.

Annonce

Rådgivning og terapi

Allerede nu er Tuba så langt i processen, at både fagpersoner og unge, der ønsker at gøre brug af tilbuddet, kan henvende sig. Tuba tilbyder rådgivning og terapi til unge, der er børn af forældre, som er alkohol- og/eller stofmisbrugere. Tilbuddene gælder personer fra 14 til 35 år.

- Der er desværre mange, der har oplevet at vokse op med en misbrugsforælder. Og man har forskellige måder at håndtere det på. Nogle har brug for terapi og at snakke om ens opvækst. Andre har brug for både terapi og rådgivning, fordi de skal have hjælp til at håndtere relationen til deres forældre. De har brug for en at sparre med, siger Henrik Prien.

- Vi glæder os rigtig meget til at gå i gang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ved at samarbejde med fagpersoner og uddannelsesstederne kan vi hjælpe sammen, siger han.

Trygfonden donerede kort før jul sidste år 1,1 millioner kroner til opstarten af Tuba mod, at kommunen over tid overtager driften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce