Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tuba åbner i Ringkøbing-Skjern: Hjælp på vej til unge med misbrugsforældre

TUBA står klar til at hjælpe unge på to lokationer i kommunen. Det ene sted er Sundhedshuset i Ringkøbing. Arkivfoto.
Et landsdækkende tilbud til børn af misbrugsforældre er åbnet her i kommunen.

Ringkøbing-Skjern: Der er hjælp på vej til børn og unge, hvis forældre drikker for meget.

Tuba, der er en selvstændig organisation ejet af Blå Kors, har nemlig åbnet to afdelinger i Ringkøbing-Skjern Kommune: En afdeling i Sundhedshuset i Ringkøbing og én på Sundhedscenter Vest i Tarm.

- På papiret startede vi den 1. april. Vi er allerede i gang med at tage rundt og gøre opmærksom på det her tilbud. Både til kommunale samarbejdspartnere og på uddannelsesstederne, siger regionsleder i Tuba Henrik Prien.

- Vi er næsten ved at være der. Der mangler lige det sidste, og det er at indrette vores nye lokaler. Så er vi klar til at tage imod, siger han.

Rådgivning og terapi

Allerede nu er Tuba så langt i processen, at både fagpersoner og unge, der ønsker at gøre brug af tilbuddet, kan henvende sig. Tuba tilbyder rådgivning og terapi til unge, der er børn af forældre, som er alkohol- og/eller stofmisbrugere. Tilbuddene gælder personer fra 14 til 35 år.

- Der er desværre mange, der har oplevet at vokse op med en misbrugsforælder. Og man har forskellige måder at håndtere det på. Nogle har brug for terapi og at snakke om ens opvækst. Andre har brug for både terapi og rådgivning, fordi de skal have hjælp til at håndtere relationen til deres forældre. De har brug for en at sparre med, siger Henrik Prien.

- Vi glæder os rigtig meget til at gå i gang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ved at samarbejde med fagpersoner og uddannelsesstederne kan vi hjælpe sammen, siger han.

Trygfonden donerede kort før jul sidste år 1,1 millioner kroner til opstarten af Tuba mod, at kommunen over tid overtager driften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce