Annonce
Sport

TTH satte styrkeforholdet på plads og klaskede Skjern

Hvis Søren Hansen (til venstre) og Claus Uhrenholt (til højre) ikke kan få øje på arvefjenderne fra Skjern, så er det fordi TTH Holstebro med lørdagens sejr er gået i udbrud i slutspillet. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro fik den noget nær perfekte start på slutspillet med en suveræn sejr på udebane over rivalerne fra Skjern, der dermed allerede er distanceret i kampen om en billet til semifinalerne.

Skjern: Slutspillet er lidt ligesom et udskilningsløb. Det handler om at slide modstanderne op indtil der kun står to hold tilbage på målstregen, som tager billetterne til semifinalerne.

Derfor stod betydningen af lørdagens kamp i Skjern Bank Arena også lysende klar for begge hold. Selv om det kun var den første af seks kampe i slutspillet, ville TTH med en sejr kunne gå i udbrud og skabe et hul på tre point til hjemmeholdet. Reelt set fire point, da TTH fordi man sluttede øverst i grundspillet står med fordelen i tilfælde af pointlighed.

Og den mulighed lod gæsterne fra Holstebro ikke glide mellem hænderne med en stensikker sejr på 27-33.

Annonce

- At tage herned og sætte en tyk streg under, at vi bare er et bedre hold og der er en grund til, at vi sluttede foran Skjern i grundspillet, det er bare så fedt. Også måden vi gør det på, for vi spiller 60 minutter i tæt ved fuld kontrol, siger playmaker Allan Damgaard.

Dermed står han og holdkammeraterne i en drømmesituation med tre point på kontoen mod Skjerns nul.

- Jeg har også prøvet det modsatte, at tage herned i første kamp og sætte vores forspring fra grundspillet over styr, for i sidste ende at se dem løbe med pladsen i semifinalen, og det var ikke sjovt. Det kunne ikke være en bedre start på slutspillet end det her, siger Allan Damgaard.

Sikke en defensiv

Sejren blev grundlagt på en første halvleg, hvor en stærk defensiv foran en velspillende Sebastian Frandsen i målet fik taget pynten Skjern.

Midterblokken med Cichosz, Porup, Porsholdt, Damgaard og Mensing gjorde på skift livet svært for hjemmeholdets skytter. Således havde ingen af Skjerns bagspillere scoret mere end en enkelt gang, da de to hold gik til pause med et straffekastmål af Kay Smits som sidste indslag - og TTH foran med 10-14.

- Det var vildt at stå i det forsvar i dag, det var så stærkt, det der blev leveret fra alle mand. Og så er det fedt, at vi samtidigt var så disciplinerede, at vi ikke gik med på legen, da de begyndte at lave alle deres små svinestreger fordi de var frustrerede, fortæller Allan Damgaard.

Kampen i tal

Skjern Håndbold - TTH Holstebro 27-33 (10-14)

HTH Herreligaens slutspil, 1. runde

Stillinger undervejs: 1-3, 4-4, 6-5, 7-9, 9-10, 10-14, 13-17, 16-20, 17-23, 19-26, 24-28, 27-33.

Mål, TTH: Odinn Rikhardsson 6, Aaron Mensing 6, Allan Damgaard 5, Magnus Bramming 5, Kay Smits 4, Christoffer Cichosz 3, Mathias Porsholdt 2, Jonas Porup 2.

Topscorer, SKJ: Anders Eggert 5, Rene Rasmussen 5.

Udvisninger: SKJ 7, TTH 3.

Når kampvideoen skal gennemses en af de kommende dage, vil han formentlig kun blive bekræftet i følelsen, han stod med efter kampen. At TTH Holstebro spillede kampen som et rigtigt tophold.

- Vi blev bare ved med at stå imod og hver gang, de lige slappede af, så tog vi lige to mål mere på dem. Det var en toppræstation, forklarer Allan Damgaard.

Annonce

Streg i regningen

Eneste malurt i bægeret var, da Christoffer Cichosz med ti minutter tilbage af kampen faldt sammen i et skrig af smerte. Anføreren tog sig til sit højre knæ, som han fik et vrid i, da han forsøgte at kante sig rundt om en Skjern-forsvarer.

- Vi må håbe det bedste for ham. Han plejer ikke at være typen, der piver over ingenting, siger Allan Damgaard.

En storspillende Christoffer Cichosz måtte udgå med en knæskade kort før tid. Skadens omfang kendes formentlig først om et par dage. Foto: Johan Gadegaard

Cichosz skal formentlig have knæet skannet, før man ved hvor slemt det er. Det kan dog først ske, når hævelsen har lagt sig.


Jeg har også prøvet det modsatte, at tage herned i første kamp og sætte vores forspring fra grundspillet over styr, for i sidste ende at se dem løbe med pladsen i semifinalen, og det var ikke sjovt. Det kunne ikke være en bedre start på slutspillet end det her.

Allan Damgaard.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce