Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tryk på sommerhusene i efterårsferien: (Næsten) alt udsolgt

Der er totat udsolgt af ledige sommerhuse i efterårsferien. Foto: Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Der er tæt på fuldt belagt i feriehusene i efterårsferien - og 2019 er på vej mod rekord for antallet af overnatninger. Faktisk er der luksusproblemer med at skaffe huse nok, siger udlejningsfirmaer.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Skulle man få lyst til en spontan lille tur i sommerhus i den resterende del af den igangværende efterårsferie, så er det ikke Ringkøbing-Skjern, man skal kigge i retning af.

Her må udlejningsfirmaerne nemlig på stribe melde udsolgt eller i hvert fald tæt på udsolgt.

- Alt, hvad der kan lejes, er lejet ud. Det er lidt som sidste år, siger områdeleder hos Novasol/Dansommer Lars Christensen, der snildt kunne leje flere huse ud:

- Det ville være som at knipse med fingrene. Det er som om, det bliver ved med at køre fremad - det er supergodt, siger områdedirektøren.

Annonce

Udsolgt er normen

Hos Feriepartner Hvide Sande må man også gå forgæves, hvis man drømmer om en sidsteøjebliksferie i sommerhus.

- Vi har én ferielejlighed eller to for en enkelt dag eller to, men det er ikke til at få et sommerhus i denne uge, siger Lykke Nielsen Høj, direktør for Feriepartner Hvide Sande.

Totalt udsolgte perioder er ved at være normen i "die Kartoffelferien", som skolernes efterårsferie i uge 42 kaldes, fortæller hun:

- Det er et godt år i år, men det er ikke usædvanligt.

Annonce

Flere turister uden for sæsonen

Også hos Esmark må medejer Thomas Sørensen melde totalt udsolgt.

- Det ser forrygende ud. Vi kunne godt leje et par hundrede huse mere ud i efterårsferien, lyder det fra Thomas Sørensen.

Selv efter den populære efterårsferie ser udlejningen meget pæn ud.

- Vi kan se, at vi er ret godt belagt hele oktober og starten af november. Sæsonen slutter normalt omkring i oktober, men vi har en belægningsprocent i uge 43 og 44 på over 80 procent, siger han.

Annonce

På vej mod rekord igen - igen

Den gode efterårsferie kommer ovenpå et ferieår ud over det sædvanlige. I månederne januar til august har feriehusene haft 2,45 millioner overnatninger i år. Det er omkring 120.000 flere end i samme periode sidste år, der i forvejen lå 100.000 overnatninger foran 2017 i årets første otte måneder.

Dermed ser rækken af rekordår for feriehusudlejningen i Ringkøbing-Skjern altså bare ud til bare at fortsætte.

Annonce

Først i fødekæden

Det skaber dog luksusproblemer, at vestkysten er så populær som feriedestination, siger Lars Christensen - ikke mindst set i lyset af den nuværende fremgang og kommende turistattraktioner som Lalandia og Naturkraft, der ventes af trække mange flere turister til.

- Udfordringen er at have huse nok. Der er mange sommerhuse, som bliver solgt lige nu, men der er en del af de nye ejere, der ikke køber for at leje ud, siger Lars Christensen og fortsætter:

- Sommerhusene er nummer et i fødekæden. Uanset, om man er købmand eller hvad, er man afhængig af feriegæster, men hvis ikke ejerne vil leje ud, så skrumper vores forretninger.

Annonce

Færre huse, flere gæster

Hos Novasol/Dansommer oplever man lige nu, at der kommer flere turister, selvom der er færre sommerhuse at leje.

- I gennemsnit lejer vi husene ud i fire uger mere end for fire år siden, siger Lars Christensen.

Den udvikling kan dog ikke fortsætte, for på et tidpunkt når man maksimum for, hvor meget et sommerhus må lejes ud. Derfor er der brug for, at flere feriehusejere også vil være feriehusudlejere - gæsterne skal nok komme, lyder det fra områdelederen.

- Vi kunne godt bruge en halv gang flere huse i de gode områder, siger Lars Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce