Ringkøbing

Trygfonden donerer millionbeløb til projekter i kommunen

Velling Friskole er et af de syv steder i kommunen, der har modtaget en donation fra Trygfonden. Skolen har fået knap 10.000 kroner til cykelhjelme. Arkivfoto.

Kort før jul valgte Trygfondens regionale råd at donere 11 millioner kroner til projekter i Region Midtjylland. Projekterne skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen.

Ringkøbing-Skjern: Blandt de lokale modtagere er blandt anden en svømmehal, to skoler og arresten.

I alt har syv projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune fået 1,3 millioner kroner til projekter, der skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel.

Pengene blev kort før jul doneret af Trygfondens regionale råd.

- Jeg er meget tilfreds med de projekter, som har fået støtte. Der har været en overvægt af ansøgere fra den østlige side af regionen, så jeg har tidligere efterlyst projekter vestpå, siger Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i det regionale råd.

Den helt store modtager i denne uddeling er Tuba Ringkøbing-Skjern. Tuba er et tilbud til unge, der er børn af alkoholmisbrugere. Tilbuddet har ikke tidligere eksisteret i kommunen, og derfor har Trygfonden doneret 1,1 millioner kroner til opstart af projektet. Betingelsen er, at kommunen over tid overtager driften.

To skoler og en gyngestol

Udover Tuba har seks andre projekter fået støtte. Beredskabet Ringkøbing-Skjern har fået 73.000 kroner til blandt andet gummiredningsbåde og tørdragter. Holmsland Skole bruger fjord og hav i undervisningen, og for at øge sikkerheden har skolen fået 23.500 kroner til redningsveste.

- Når vi uddeler midler, så kigger vi på relevans, og hvad der kommer flest muligt til gode. Hvad der gør den største forskel. Det er vi nødt til, for vi har ikke økonomien til at støtte alle projekter, siger Jørn E.E. Nielsen.

Også Velling Friskole har fået en donation. Skolen har fået 9.750 kroner til cykelhjelme. Ringkøbing Svømmehal og Ringkøbing Arrest har fået henholdsvis 20.500 og 7.500 kroner til førstehjælpskurser og -udstyr. Svømmehallens donation går til undervisning i hjertestartere.

Sidste modtager i denne omgang blev Langagerparken i Skjern. De har fået 55.000 kroner til en særlig gyngestol.

- Jeg tror, vi har gjort en forskel. Vi håber altid, at vi kan være med til at løbe noget i gang og gøre en forskel. Selv små penge betyder meget for et lille klub, så det er meget tilfredsstillende, at der både er store og små donationer i vores område, siger Jørn E.E. Nielsen.

0/0
Erhverv

Nu er Michael Rømer autoriseret osteopat

Ringkøbing

Bjarke Hansen: Fjorden skal i spil!

Ringkøbing

Fjordløbet runder Ringkøbing K

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

Bil trillede om på hovedet

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10