Annonce
Ringkøbing

Trygfonden donerer millionbeløb til projekter i kommunen

Velling Friskole er et af de syv steder i kommunen, der har modtaget en donation fra Trygfonden. Skolen har fået knap 10.000 kroner til cykelhjelme. Arkivfoto.

Kort før jul valgte Trygfondens regionale råd at donere 11 millioner kroner til projekter i Region Midtjylland. Projekterne skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen.

Ringkøbing-Skjern: Blandt de lokale modtagere er blandt anden en svømmehal, to skoler og arresten.

I alt har syv projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune fået 1,3 millioner kroner til projekter, der skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel.

Pengene blev kort før jul doneret af Trygfondens regionale råd.

- Jeg er meget tilfreds med de projekter, som har fået støtte. Der har været en overvægt af ansøgere fra den østlige side af regionen, så jeg har tidligere efterlyst projekter vestpå, siger Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i det regionale råd.

Den helt store modtager i denne uddeling er Tuba Ringkøbing-Skjern. Tuba er et tilbud til unge, der er børn af alkoholmisbrugere. Tilbuddet har ikke tidligere eksisteret i kommunen, og derfor har Trygfonden doneret 1,1 millioner kroner til opstart af projektet. Betingelsen er, at kommunen over tid overtager driften.

To skoler og en gyngestol

Udover Tuba har seks andre projekter fået støtte. Beredskabet Ringkøbing-Skjern har fået 73.000 kroner til blandt andet gummiredningsbåde og tørdragter. Holmsland Skole bruger fjord og hav i undervisningen, og for at øge sikkerheden har skolen fået 23.500 kroner til redningsveste.

- Når vi uddeler midler, så kigger vi på relevans, og hvad der kommer flest muligt til gode. Hvad der gør den største forskel. Det er vi nødt til, for vi har ikke økonomien til at støtte alle projekter, siger Jørn E.E. Nielsen.

Også Velling Friskole har fået en donation. Skolen har fået 9.750 kroner til cykelhjelme. Ringkøbing Svømmehal og Ringkøbing Arrest har fået henholdsvis 20.500 og 7.500 kroner til førstehjælpskurser og -udstyr. Svømmehallens donation går til undervisning i hjertestartere.

Sidste modtager i denne omgang blev Langagerparken i Skjern. De har fået 55.000 kroner til en særlig gyngestol.

- Jeg tror, vi har gjort en forskel. Vi håber altid, at vi kan være med til at løbe noget i gang og gøre en forskel. Selv små penge betyder meget for et lille klub, så det er meget tilfredsstillende, at der både er store og små donationer i vores område, siger Jørn E.E. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce