Annonce
Ringkøbing

Trygfonden donerer millionbeløb til projekter i kommunen

Velling Friskole er et af de syv steder i kommunen, der har modtaget en donation fra Trygfonden. Skolen har fået knap 10.000 kroner til cykelhjelme. Arkivfoto.

Kort før jul valgte Trygfondens regionale råd at donere 11 millioner kroner til projekter i Region Midtjylland. Projekterne skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen.

Ringkøbing-Skjern: Blandt de lokale modtagere er blandt anden en svømmehal, to skoler og arresten.

I alt har syv projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune fået 1,3 millioner kroner til projekter, der skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel.

Pengene blev kort før jul doneret af Trygfondens regionale råd.

- Jeg er meget tilfreds med de projekter, som har fået støtte. Der har været en overvægt af ansøgere fra den østlige side af regionen, så jeg har tidligere efterlyst projekter vestpå, siger Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i det regionale råd.

Den helt store modtager i denne uddeling er Tuba Ringkøbing-Skjern. Tuba er et tilbud til unge, der er børn af alkoholmisbrugere. Tilbuddet har ikke tidligere eksisteret i kommunen, og derfor har Trygfonden doneret 1,1 millioner kroner til opstart af projektet. Betingelsen er, at kommunen over tid overtager driften.

Annonce

To skoler og en gyngestol

Udover Tuba har seks andre projekter fået støtte. Beredskabet Ringkøbing-Skjern har fået 73.000 kroner til blandt andet gummiredningsbåde og tørdragter. Holmsland Skole bruger fjord og hav i undervisningen, og for at øge sikkerheden har skolen fået 23.500 kroner til redningsveste.

- Når vi uddeler midler, så kigger vi på relevans, og hvad der kommer flest muligt til gode. Hvad der gør den største forskel. Det er vi nødt til, for vi har ikke økonomien til at støtte alle projekter, siger Jørn E.E. Nielsen.

Også Velling Friskole har fået en donation. Skolen har fået 9.750 kroner til cykelhjelme. Ringkøbing Svømmehal og Ringkøbing Arrest har fået henholdsvis 20.500 og 7.500 kroner til førstehjælpskurser og -udstyr. Svømmehallens donation går til undervisning i hjertestartere.

Sidste modtager i denne omgang blev Langagerparken i Skjern. De har fået 55.000 kroner til en særlig gyngestol.

- Jeg tror, vi har gjort en forskel. Vi håber altid, at vi kan være med til at løbe noget i gang og gøre en forskel. Selv små penge betyder meget for et lille klub, så det er meget tilfredsstillende, at der både er store og små donationer i vores område, siger Jørn E.E. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Annonce