Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trygfonden donerer 175.000 kroner til lokale projekter: Efterskole vil gøre naturen mere handicapvenlig

Brugerne af Rækker Mølle Sø får i foråret adgang til redningsveste, så alle får flere muligheder for at bruge søen. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Endnu en gang har Trygfonden uddelt penge til en række projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune til blandt andet sikkerhed og fælles adgang for alle.

Skjern/Tarm/Ringkøbing: Over 175.000 kroner har Trygfonden lige før jul doneret til syv forskellige projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune. Den helt store modtager er Finderup Efterskole, der i alt har fået 100.000 kroner tildelt. En fjerdedel af pengene skal gå til cykelhjelme og tandemcykler. Resten skal gå til projektet "Sø, badning og fiskeri for alle".

- Vi har nogle elever med fysiske handicap, og de kan ikke være med til at bade. De kan ikke være med til at cykle derud, de kan ikke bruge badebroen, og de kan ikke benytte saunaen. Derfor vil vi arbejde på, at de kan være med. Der skal være lige adgang for alle, så man kan få de samme oplevelser, siger skolens forstander, Allan Trelborg.

- Vi er en skole for elever med særlige behov. Vi har fokus på kost og motion, og vi vil gerne, at eleverne kommer ud og får oplevelser i naturen, siger han.

Annonce

Det donerede Trygfonden til

  • Rækker Mølle Foreningsråd får 16.000 kroner til redningsveste
  • Finderup Efterskole får 25.000 kroner til cykelhjelme og tandemcykler
  • Daginstitutionen Grønnegården (Tarm) får 8.125 kroner til cykeludstyr
  • Finderup Efterskole får 75.000 kroner til projektet "Sø, badning og fiskeri for alle"
  • Aktivitetscenter Skjern får 7.494 kroner til førstehjælpskurser og -udstyr
  • Fonden Naturkraft får 20.000 kroner til førstehjælpskurser og -udstyr
  • G-Faktor i Ringkøbing får 25.000 kroner til projektet "Hjælp børn og unge på vej"

Næste ansøgningsfrist er 1. marts.

Samme oplevelse til alle

Netop fordi Allan Trelborg kan se, hvor godt naturen gør eleverne, vil han sørge for, at alle har den samme mulighed for at komme afsted.

- Vi har brugsret over en nedlagt grusgrav, som er et rekreativt område. Det er ikke sikkert, vi har brugsret i fremtiden, men så har vi planer om eventuelt at grave vores egen sø tættere på skolen, siger forstanderen.

Det er i grusgraven, at den sø, som skolens elever bader i, ligger.

- Det er fantastisk, at vi har fået de her penge. Naturen har et væld af muligheder, som de unges øjne skal åbnes op for. Eleverne kommer ud, selvom det regner, og det er der også en værdi i. Det giver robusthed. Så det er vigtigt, at alle kan være med. At alle kan bade, alle kan være med på tømmerflåden, alle kan lave snobrød, og alle kan være med til at hygge. Så vi har brug for en badebro og de her tiltag, siger Allan Trelborg.

Større sikkerhed til badesøen

Et andet projekt, der har fået 16.000 kroner, foregår ligeledes omkring en sø. Rækker Mølle Foreningsråd har fået penge til at købe redningsveste for.

- Badesøen i Rækker Mølle er blevet en større succes, end nogen af os havde regnet med. Der har været mange brugere i alle aldre, så for at alle får mulighed for at udnytte søens muligheder og for at sørge for at sikkerheden er intakt, køber vi flere redningsveste. Så får alle mulighed for at bade, stand-up paddle og sejle kajak. Vi er superglade for at have fået pengene, og det er godt, der findes nogen som Trygfonden, siger Ejnar Tylvad, der er med i bestyrelsen for Rækker Mølle Foreningsråd.

Han oplyser samtidig, at redningsvestene vil stå klar til foråret, når badesæsonen starter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce