Annonce
112

Trusler mod sygehuspersonale gav tid bag tremmer

Tre sygehusansatte måtte lægge øre til mandens trusler. Foto: Scanpix/Iris

LEM: Lunten var kort hos en 26-årig mand fra Lem i november 2018.

Manden ville partout tale med den læge, som havde behandlet hans kæreste på sygehuset i Herning. Derfor ringede han i løbet af en time tre gange til sygehuset og talte med tre forskellige ansatte.

Da ingen af dem kunne hjælpe ham, røg der finker af panden. ”Hvis jeg ikke får navnet på lægen, kommer jeg og tæsker jer”, sagde manden, der også truede med at skyde dem.

Derfor blev den 26-årige meldt for trusler mod embedsmand i funktion og måtte stille i retten. Her vidnede de tre sygehusansatte mod manden, og retten fandt, at de var så troværdige, at manden blev dømt, selvom han nægtede sig skyldig.

Manden forklarede i retten, at han har fast arbejde, men at han også har tre psykiske diagnoser, som han ikke kan tage medicin for på grund af bivirkninger.

Det til trods valgte retten at idømme manden 40 dages ubetinget fængsel.

Det er nemlig ikke første gang, at han truer offentlig ansatte. Han blev ligeledes dømt for trusler mod embedsmand i funktion i 2014 og seneste 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce