Udland

Trump nedtoner Nordkoreas seneste missilaffyringer

USA's præsident ser ikke Nordkoreas test af kortrækkende missiler som et "tillidsbrud" fra Kim Jong-uns side.

USA's præsident, Donald Trump, nedtoner betydningen af Nordkoreas seneste prøveaffyringer af missiler.

- Det var kortrækkende (missiler, red.), og jeg anser det overhovedet ikke som et tillidsbrud, siger Trump i et interview med Politico.

Trump tilføjer dog, at på et tidspunkt kan det godt være, at han vil opfatte den slags våbenøvelser som et brud på den tillid, han har opbygget med Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

- Men slet ikke på nuværende tidspunkt, fastslår han.

- De var helt almindelige, tilføjer han om affyringerne.

Trump og Kim Jong-un har mødt hinanden to gange ved topmøder i henholdsvis Singapore og Hanoi i Vietnam.

Trump har på møderne dog ikke fået opfyldt sit mål om at overtale Nordkorea til at opgive sit atomvåbenprogram til gengæld for at lette de sanktioner, som FN har pålagt landet.

Lørdag i sidste uge og igen torsdag testede Nordkorea angiveligt kortrækkende missiler, som blev affyret ud over havet i østlig retning.

Ifølge det sydkoreanske militær blev der torsdag affyret to missiler, der fløj mellem 270 og 420 kilometer, før de styrtede i havet.

Sidste år meddelte Kim Jong-un, at Nordkorea ville indstille sine prøveaffyringer af atomvåben og langtrækkende missiler.

Beslutningen banede vej for hans første topmøde med Trump i Singapore i juni. Det var det første møde mellem en siddende amerikansk præsident og en leder af Nordkorea.

Torsdag lod det til, at Trump holder døren åben for flere samtaler med Nordkorea.

- Forholdet fortsætter. Jeg ved, at de ønsker at forhandle, de taler om at forhandle. Men jeg tror ikke, at de er parate til at forhandle, sagde han i forbindelse med et arrangement i Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Tophistorier

Seneste nyt

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce