Udland

Trump Jr. respekterer stævning og svarer på Rusland-spørgsmål

Money Sharma/Ritzau Scanpix
For at imødekomme en stævning har Trump Jr. indgået en aftale om at mødes med Senatets efterretningsudvalg.

Præsident Donald Trumps søn Donald Trump Jr. har indvilget i at svare på spørgsmål i Senatets efterretningsudvalg om sine russiske kontakter.

Afhøringen vil finde sted midt i juni og vare mellem to og fire timer.

Spørgsmålene vil begrænse sig til fem eller seks emner vedrørende Donald Trump Jr.'s kommunikation med russiske embedsmænd.

Det skriver den amerikanske netavis The Hill, der refererer til aftalen indgået mellem Trump Jr. og efterretningsudvalget.

Ifølge aftalen vil det samtidig være sidste gang, at præsidentsønnen skal vidne for Senatets efterretningsudvalg.

Aftalen er kommet i stand i 11. time, efter at efterretningsudvalget i sidste uge stævnede Trump Jr. Det skete i et forsøg på at tvinge ham til at svare på spørgsmål om hans kendskab til Ruslands forsøg på at påvirke udfaldet af præsidentvalget i USA i 2016.

Ifølge nyhedsbureauet AP kræver Senatets efterretningsudvalg blandt andet svar på en forklaring, som Trump Jr. gav Senatets retsudvalg i september 2017.

Til retsudvalget sagde Trump Jr. dengang om sin involvering i planerne om at bygge et Trump Tower i Moskva:

- Jeg var perifert bekendt med det, men det meste af min viden om det har jeg fået siden.

Men hans forklaring er blevet modsagt af Trumps tidligere advokat Michael Cohen.

Cohen har således i en forklaring til et udvalg i Repræsentanternes Hus fortalt, at han orienterede medlemmerne af Trump-familien "omkring ti gange" om planerne om et Trump Tower i Moskva.

Han har understreget, at både Trump Jr. og hans søster Ivanka Trump var blandt dem, der blev orienteret om planerne.

Mueller afleverede 22. marts sin længe ventede rapport om Ruslands rolle i USA's præsidentvalg i 2016 til justitsminister William Barr.

Her konkluderede Mueller blandt andet, at Trump Jr. i juni 2016 holdt et møde med en russisk advokat. Mødet var i e-mails beskrevet som en del af den russiske regerings bestræbelser på at hjælpe Donald Trump.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Tophistorier

Seneste nyt

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce