Annonce
Udland

Trump: Dom over Weinstein er en stor sejr

Alexander Drago/Reuters
Jeg var aldrig nogen fan af Harvey Weinstein, siger Trump om filmmanden efter dom for voldtægt og overgreb.

USA's præsident, Donald Trump, kalder dommen over den tidligere filmproducent Harvey Weinstein en "stor sejr", der sender et "stærkt signal".

Annonce

Weinstein blev mandag dømt for et seksuelt overgreb og en voldtægt.

- Jeg mener, at det ud fra kvindernes synspunkt er en storartet ting, siger han på en pressekonference.

Her blev han spurgt til dommen og til #MeToo-bevægelsens betydning.

- Det var en stor sejr. Og det sender et meget stærkt signal, siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Samtidig lægger Trump tilsyneladende afstand til Weinstein og siger, at han aldrig var nogen stor fan af den nu dømte filmmand.

- Jeg vil mere sige, at de mennesker, der kunne lide ham, var Demokraterne. Michelle Obama elskede ham. Hillary Clinton elskede ham, siger Trump.

- Han gav enorme summer til Demokraterne, tilføjer præsidenten ifølge avisen USA Today.

Trumps udtalelser kom på en pressekonference i Indien, hvor han tirsdag afslutter et todages besøg.

Trump er selv blevet beskyldt for seksuelt upassende opførsel over for adskillige kvinder. Disse beskyldninger kom frem, inden han blev præsident.

Det vakte især opsigt, da der inden valget i november 2016 dukkede en lydoptagelse fra 2005 op. Her hører man Trump fortælle om, hvordan han tog kvinder i skridtet - på engelsk "grab them by the pussy".

Trump har afvist alle beskyldninger om, at han skulle have opført sig upassende.

Da Harvey Weinstein var blevet dømt ved retten i New York mandag, blev han ført ud i håndjern.

Han skulle være overført fra retssalen til et fængsel på Rikers Island, indtil strafudmålingen finder sted den 11. marts.

Men i stedet blev Weinstein kørt med ambulance til et hospital på Manhattan efter at have klaget over brystsmerter. Det oplyser tv-stationen CNN, der derefter har talt med hans advokat Donna Rotunno.

Rotunno oplyser, at Weinstein trods indlæggelsen "er ok".

Den tidligere filmproducents forsvarere havde talt for, at han af helbredsgrunde skulle have lov at blive løsladt mod kaution.

Under retssagen har den tiltalte anvendt rollator med henvisning til rygproblemer. Hans kritikere mener, at det er et forsøg på at vække sympati.

Weinstein risikerer op mod 25 års fængsel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce