Annonce
Erhverv

Troldtekt skærer 20 procent af energiforbruget: Ny teknologi har været en succes

Troldtekts nye produktionslinje i Troldhede har været med til at reducere virksomhedens energiforbrug. Pressefoto Troldtekt.
Investering i ny produktionslinje sidste år viser, at energiforbruget pr. produceret kvadratmeter er faldet med 20 procent; resultatet er i tråd med virksomhedens bestræbelser på at leve op til FN's verdensmål på energiområdet.
Annonce

TROLDHEDE: Det er kun godt og vel et år siden, at Troldtekt klippede snoren til den nye produktionslinje på fabrikken i Troldhede, men allerede nu kan investeringen aflæses på virksomhedens energiregnskab.

Forbruget pr. produceret kvadratmeter akustikplade faldt således fra 25,47 megajoule i 2018 til 21,95 megajoule i 2019. Efter de foregående års investeringer i den gamle fabrikslinje, der fortsat står for halvdelen af produktionen, var energiforbruget i forvejen nedbragt fra 27,76 megajoule i 2017; samlet en reduktion på mere end 20 procent.

Direktør Peer Leth er yderst tilfreds:

- Vi producerer millioner af kvadratmeter om året, så når vi alene på to år skærer en femtedel af forbruget pr. enhed, batter det for miljøet. Det er meget positivt, at vi allerede nu ser gevinsterne af de 180 millioner kroner, vi har investeret i den nye produktionslinje, fastslår han.

Ikke nok med, at Troldtekt nu producerer mere energibesparende: Produktionen af akustikpladerne er baseret på el fra vindnergi via en klimapartneraftale med Ørsted. Troldtekt har eget biomassefyr på fabriksområdet, så procesvarme og opvarmning af produktionshaller er baseret på CO2-neutral biomasse.

Annonce

Kllimamål

Det har længe været Troldtekts mål producere efter det princip, der hedder "cradle to cradle" eller "vugge til vugge". Det vil sige, at alle materialer bliver enten genanvendt, som de er, eller bliver en ressource for noget helt nyt i sunde biologiske og tekniske kredsløb. Desuden satser virksomheden på at opfylde FN's verdensmål 12 - ansvarligt forbrug og produktion.

- Vort første skrift var at fokusere på mål 12 og på mål 15 - livet på land - samt på fire delmål, som vi har arbejdet med i et par år. Nu har vi besluttet at udvide med yderligere to mål og tre delmål, siger Peer Leth.

De verdensmål, Troldtekt har tilføjet i 2019, er mål 3 - sundhed og trivsel - og mål 17 - partnerskaber for handling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce