Annonce
Videbæk

Troldhedeborgere drøftede trafik og plejehjem med borgmester

Borgerforeningen i Troldhede var tilfredse med borgmesterbesøget. Privatfoto

TROLDHEDE: Med 40 fremmødte borgere til borgmesterens mobile kontor måtte der oprettes et nummersystem, så alle kunne komme til orde, da borgmesterkontoret torsdag var i Troldhede.

- Hans Østergaard var yderst lydhør over for vores problematikker, fortæller formand for borgerforeningen Annette Nymann, der beskriver besøget som meget positivt.

Borgmesteren fik en rundvisning på Arla, Picca og i den nye købmandsbutik, før snakken begyndte. Her drejede det sig især om de trafikale udfordringer, som Troldhede står med. Med store virksomheder følger der tung trafik på samme strækninger, som børn skal cykle til skole og fritid på, hvilket giver farlige situationer. Derfor ønsker de lokale en cykelsti fra Troldhede til Nr. Vium.

Flere borgere gjorde også borgmesteren opmærksom på, at plejehjemmet, der lukkede for fem år siden, er meget savnet, og at man ønsker at åbne det igen. Desuden har byen behov for flere byggegrunde og flere lejeboliger til børnefamilier og ældre, fordi industrien vokser.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce