Annonce
Videbæk

Troldhede på bykortet: Borgere indtegner de bedste stier og ruter

Frem til 31. december kan borgere i Troldhede indtegne deres favoritruter i og omkring byen. Ruterne skal indgå i en ruteoversigt, som skal få flere ud i naturen og øge tiltrækningsevnen. Arkivfoto: Kasper Hjortborg
Et projekt om kortlægning af gode stier at gå, løbe eller cykle på er i gang i Troldhede. Frem til nytår kan byens borgere indtegne deres favoritruter på et kort til gavn for lokalsamfundet og nye tilflyttere.

TROLDHEDE: Frem til 31. december er der god grund til at holde blyanten spidset for indbyggerne i Troldhede.

Indtil nytår har byens borgere nemlig mulighed for at lægge turen forbi Troldhede Hallen og nedfælde bidrag til et kort over velegnede vandre-, løbe- eller cykelruter i Troldhede og omegn.

Projektet er sat i søen af Troldhedes brandinggruppe med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommunes pulje for kortlægning af stier, og er et forsøg på dels at gøre noget for folkesundheden i Troldhede, men også for at gøre byen mere attraktiv over for nye indbyggere.

- Vi har en dejlig natur, og vi praler jo lidt af, at vi bor i naturens rige med så meget natur om også. Så det er også for at få folk mere ud. Vi er meget inaktive og bliver det nok mere og mere. Så vi tror, det er nemmere at komme ud at gå eller løbe, når vi ved, hvor lang ruten er, og om der er flot natur. Tit går eller løber man måske den samme tur, fordi man ikke ved, der er andre, siger Sanne Christensen fra Troldhedes brandinggruppe.

- Det vil også være godt for tilflytningen; nu kan man se, at vi har de her ruter. Hvis man ikke kender byen så godt, så kan man se de her ruter, hvor lange de er og så videre, siger Sanne Christensen.

Stiprojektet skal ikke etablere nye stier, men udpege de allerede eksisterende. Og alle ruteforslag er velkomne, hvad enten turen går forbi et stykke storslået natur, er velegnet til en travetur med børnene eller blot lægger dit hjerte nær.

Indtil nu er der kommet omkring ti ruteforslag i kassen, og planen er efter nytår at få tegnet ruterne ind på et officielt kort med angivelser af de forskellige ruteformer.

Som hjælp har Ringkøbing-Skjern Kommune som en del af foromtalte pulje stillet en konsulent fra Landudviklerne til rådighed. Hun skal rådgive og vejlede gruppen med projektet fra ideer i Hallen til ruter på det endelige kort.

- Det tager tid, for i den danske natur har man faktisk lov til at gå på private områder. Men det er ikke sikkert, at alle har lyst til at man nærmest går forbi deres vindue, så der skal vi ud at spørge om lov, inden vi trykker folderne, siger Sanne Christensen.

Brandinggruppen forventer at være færdige med projektet til foråret, hvor de udvalgte ruter vil fremgå af byens hjemmeside og i en trykt folder, der vil blive lagt omkring i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce