Annonce
Videbæk

Troldhede på bykortet: Borgere indtegner de bedste stier og ruter

Frem til 31. december kan borgere i Troldhede indtegne deres favoritruter i og omkring byen. Ruterne skal indgå i en ruteoversigt, som skal få flere ud i naturen og øge tiltrækningsevnen. Arkivfoto: Kasper Hjortborg
Et projekt om kortlægning af gode stier at gå, løbe eller cykle på er i gang i Troldhede. Frem til nytår kan byens borgere indtegne deres favoritruter på et kort til gavn for lokalsamfundet og nye tilflyttere.
Annonce

TROLDHEDE: Frem til 31. december er der god grund til at holde blyanten spidset for indbyggerne i Troldhede.

Indtil nytår har byens borgere nemlig mulighed for at lægge turen forbi Troldhede Hallen og nedfælde bidrag til et kort over velegnede vandre-, løbe- eller cykelruter i Troldhede og omegn.

Projektet er sat i søen af Troldhedes brandinggruppe med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommunes pulje for kortlægning af stier, og er et forsøg på dels at gøre noget for folkesundheden i Troldhede, men også for at gøre byen mere attraktiv over for nye indbyggere.

- Vi har en dejlig natur, og vi praler jo lidt af, at vi bor i naturens rige med så meget natur om også. Så det er også for at få folk mere ud. Vi er meget inaktive og bliver det nok mere og mere. Så vi tror, det er nemmere at komme ud at gå eller løbe, når vi ved, hvor lang ruten er, og om der er flot natur. Tit går eller løber man måske den samme tur, fordi man ikke ved, der er andre, siger Sanne Christensen fra Troldhedes brandinggruppe.

- Det vil også være godt for tilflytningen; nu kan man se, at vi har de her ruter. Hvis man ikke kender byen så godt, så kan man se de her ruter, hvor lange de er og så videre, siger Sanne Christensen.

Stiprojektet skal ikke etablere nye stier, men udpege de allerede eksisterende. Og alle ruteforslag er velkomne, hvad enten turen går forbi et stykke storslået natur, er velegnet til en travetur med børnene eller blot lægger dit hjerte nær.

Indtil nu er der kommet omkring ti ruteforslag i kassen, og planen er efter nytår at få tegnet ruterne ind på et officielt kort med angivelser af de forskellige ruteformer.

Som hjælp har Ringkøbing-Skjern Kommune som en del af foromtalte pulje stillet en konsulent fra Landudviklerne til rådighed. Hun skal rådgive og vejlede gruppen med projektet fra ideer i Hallen til ruter på det endelige kort.

- Det tager tid, for i den danske natur har man faktisk lov til at gå på private områder. Men det er ikke sikkert, at alle har lyst til at man nærmest går forbi deres vindue, så der skal vi ud at spørge om lov, inden vi trykker folderne, siger Sanne Christensen.

Brandinggruppen forventer at være færdige med projektet til foråret, hvor de udvalgte ruter vil fremgå af byens hjemmeside og i en trykt folder, der vil blive lagt omkring i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce