Annonce
Videbæk

Troldhede Mejeri laver den bedste ost

De nykårede ostevindere fra Troldhede Mejeri blev hyldet af Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen (yderst tv.) og Landbrug & Fødevarers adm. direktør Anne Arhnung. I midten af billedet fra venstre: Teamleder Søren Videsen og Site Director Torben Pradsgaard, Troldhede Mejeri. PR-foto
Ren nydelse, sagde dommerne, da de smagte Troldhede Mejeris Creamy White. Den bløde ost vandt ostekategorien i International Dairy Contest.

Troldhede: Creamy White - en 65 procents hvidskimmelost fra Arla Troldhede Mejeri - blev kåret som vinder af ostekategorien, da den årlige mejeridyst International Dairy Contest tirsdag 1. oktober blev afgjort i Herning.

- Det er første gang, vi vinder, så det er da noget særligt. Vi skal helt sikkert hjem at fejre sejren med vores ansatte. Det er jo deres fortjeneste, at vi har vundet - et bevis på, at fokuseret arbejde med kvalitet belønnes, sagde en meget tilfreds Site Director Torben Pradsgaard fra Arla Troldhede Mejeri.

Om Creamy White sagde dommerne: "En cremet ost, som har en smuk hvid overflade og en flot bygning. Når osten smelter på tungen fås oplevelsen af, at konsistens og smag spiller perfekt sammen. Det er en ren nydelse."

Kåringen fandt traditionen sted i MCH Messecenter Herning, hvor Landbrug & Fødevarer overrakte flere mejeri-priser.

Annonce
- Vi skal hjem og fejre med medarbejderne, fastslog teamleder Søren Videsen og site director Torben Pradsgaard fra Troldhede Mejeri. PR-foto

Klimavenlige mejeriprodukter

Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen, understregede i sin tale blandt andet betydningen af, at fødevarevare- og mejeribranchen er gået ind i kampen mod den globale opvarmning med konkrete planer om markante reduktioner af klimabelastningen i dansk fødevareproduktion.

- Det er helt centralt for os, at forbrugerne føler, at de gør noget godt for sig selv og deres nærmeste, når de åbner køleskabet og tager et mejeriprodukt ud. Den følelse skal de forsat have. Og derfor skal vi virkelig lægge os i selen for at løse de bæredygtighedsudfordringer, som knytter sig til mælken, sagde han i følge en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce