Annonce
Videbæk

Troldhede-gruppe indkalder foreninger til fællesmøde om byudvikling

Foreninger og grupper i Troldhede er onsdag inviteret til fællesmøde i Troldhede Hallen for at finde på udviklingstiltag til gavn for byens nuværende og kommende borgere. Arkivfoto.
20 foreninger og grupper fra Troldhede er inviteret til fællesmøde i Troldhede hallen onsdag aften. Formålet er at komme med ideer og ønsker til udviklingstiltag, der skal gøre byen attraktiv for både nuværende beboere og tilflyttere.

TROLDHEDE: - Jeg tror, vi synes, der er sket for lidt de senere år.

Ordene kommer fra Karin Neesgaard Nielsen, tovholder i Troldhedes brandinggruppe.

Tidligere på året deltog hun sammen med en del andre i et oplæg i fundraising, og det er med den inspiration i ryggen, brandinggruppen nu har inviteret omkring 20 foreninger og grupper til et fællesmøde i Troldhede Hallen onsdag aften klokken 19.30.

På mødet får de deltagende foreninger og gruppers mulighed for at lufte ønsker om og tanker til nye projekter i Troldhede, der kan være med til at udvikle Troldhede og gøre byen mere attraktiv for tilflyttere.

Tidligere har man i byen haft tanker om en skaterbane, en renovering og opgradering af den lokale legeplads og en multihal ved siden af Troldhede Hallen. Men det hele er blevet ved de gode tanker.

- Det er bare nogle forskellige projekter, som har været oppe at vende, som jeg ikke har hørt om. Men folk er selvfølgelig velkomne til at komme med nye indspark, og så ser vi på, hvad der er mest opbakning omkring, siger Karin Neesgaard Nielsen.

Nu håber man, at ved et fællesmøde kan finde frem til de mest populære projekter i byen, så man trækker mere på samme hammel.

- Mødet er for at sikre, at vi står sammen og taler sammen på tværs af vores forskellige interesser i byen. Man ser jo tingene forskelligt, alt efter om man er 25 år eller 60 år. Har man små børn, vil man gerne have legepladsen, er man ældre, har man måske fokus på nogle andre ting, siger Karin Neesgaard Nielsen.

- Så det er for at få sat gang i nogle projekter med meget tilslutning og opbakning, og for at få lavet en helhedsplan omkring byen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce