Annonce
Hvide Sande

Troldbjerg skal have en ansigtsløftning: Hvad med hybenspisende geder, fitnessredskaber og kunst på toppen

Hvide Sandes højeste punkt er slidt og nedtrampet. Ny visionsplan skal være med til at forvandle Troldbjerg til et unikt by-naturrum.
Annonce

Hvide Sande: Udsigten fejler ikke noget.

Fra toppen af Troldbjerg kan man se Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og det meste af Hvide Sande. Men byens højeste punkt og adgangen til det er så nedslidt, at det længe har været planen at give stedet en ansigtsløftning.

Nu er kommunen  klar med en visionsplan, som blandt andet er blevet til med hjælp fra arkitekt Trine Blicher Folmer og 5.c på Hvide Sande skole.

Annonce

Stort potentiale

Målet er at skabe et særligt byrum, hvor vild natur og by smelter sammen. Opdateringen skal give endnu flere lyst til at tage turen op, fortælle historien om bunkeren fra 2. Verdenskrig  og signalmasten, der i gamle dage hjalp fiskerne i havn.

- Vi ønsker et udviklingsprojekt, som har et højt ambitionsniveau, men som samtidig holder fast i det eksisterende Troldbjerg. Stedet har et enormt potentiale, fordi tusinder besøger Troldbjerg hvert år, siger kulturkonsulent Anders Berg Jacobsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Lys på bjerget

Undervejs har kulturkonsulenten og arkitekten camperet for foden af Troldbjerg og inviteret nysgerrige indenfor for at få idéer til at udvikle området.

Det er der kommet helt konkrete forslag ud af: Fitnessredskaber, trapper man kan løbe op af, lys på bjerget om aftenen eller hvad med at slippe en flok geder løs og lade dem spise de vildtvoksende hybenbuske, lød nogle af idéerne.


Stedet har et enormt potentiale, fordi tusinder besøger Troldbjerg hvert år

Anders Berg Jacobsen, kulturkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune


Sikkert er det, at kunst skal indgå i den fremtidige ansigtsløftning. Derfor er det meningen, at et hold bestående af en kunstner, en landskabsarkitekt og interesserede lokale skal komme med et konkret bud på, hvordan Troldbjerg skal se ud.

Ringkøbing-Skjern Kommune har forpligtet sig til at vedligeholde Troldbjerg, men i stedet for bare at vedligeholde skal der nu en mere omfattende løsning til, der også udvikler stedet til en endnu større attraktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce