x
Annonce
Vestjylland

Trodser corona: Stor minkauktion kan blive online for første gang

Årets første store minkaution hos Kopenhagen Furs kan blive online - og uden opkøbere i hallen. Sådan gør finsk auktion, der starter mandag, og det samme overvejes hos Kopenhagen Furs. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Årets første store minkauktion, som er i Finland, kommer kun til at foregå online. Det samme overvejes hos Kopenhagen Furs auktion om en måned.

Vestjylland: Coronavirus har sat stor tvivl om, hvorvidt udenlandske opkøbere har mulighed for at komme til årets første minkauktion hos Kopenhagen Fur, som afvikles fra 21. april.

Foreløbig gælder de danske rejserestriktioner for ind- og udrejse til 13. april, men de kan sagtens blive forlænget.

Men faktisk foregår årets første internationale minkauktion hos Saga Furs i Finland, og den starter 23. marts.

Og her bliver auktionen kun holdt online, så ingen opkøbere er tilstede, fremgår det af Saga Furs hjemmeside.

"På grund af hurtig spredning af Covid-19 og stramme rejserestriktioner fra de finske myndigheder har Saga Furs besluttet at organisere marts-april auktionen som en online-auktion", skriver Saga Furs.

Det sker for at sikre, at producenterne fortsat kan få råmaterialer til deres produkton i disse udfodrende tider, fremgår det.

Annonce

Overvejer online i Kph

Også Kopenhagen Furs overvejer forskellige muligheder - og herunder at holde en online auktion - eller en fysisk auktion med forskellige begrænsninger.

Det fremgår af Kopenhagen Furs engelsksprogede hjemmeside.

Det fremgår også, at Kopenhagen Furs arbejder målrettet på at få holdt auktionen i april på det planlagte tidspunkt fra 21. til 28. april.

Det fremgår også, at uanset overvejelserne er Kopenhagen Furs sikker på at have kapacitet til at holde auktionen på ansvarlig maner, skriver Kopenhagen Furs til de udenlandske opkøbere.

Efter de seneste års store prisfald og store underskud har der i branchen været håb om, at det ville vende på årets minkauktioner.

Men med udbruddet af coronasmitte - og starten på det der ligner en større økonomisk krise - er der skabt meget stor usikkerhed om, hvordan priserne vil udvikle sig på årets auktion.

Håbet bliver især hæftet op på, at det værste synes overstået med coronasmitte i Kina og Sydkorea, som er de to lande, som de fleste opkøbere af minkskind kommer fra. Netop coronaudbruddet i Kina førte til, at Kopenhagen Furs auktion i februar blev aflyst.

Allerede for 10 dage siden aflyste Kopenhagen Furs at aflyse den store årlige skindudstilling 27. og 28. marts i MCH Messecenter Herning, som plejer at trække 3000 besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce