Annonce
Vestjylland

Trodser corona: Stor minkauktion kan blive online for første gang

Årets første store minkaution hos Kopenhagen Furs kan blive online - og uden opkøbere i hallen. Sådan gør finsk auktion, der starter mandag, og det samme overvejes hos Kopenhagen Furs. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Årets første store minkauktion, som er i Finland, kommer kun til at foregå online. Det samme overvejes hos Kopenhagen Furs auktion om en måned.
Annonce

Vestjylland: Coronavirus har sat stor tvivl om, hvorvidt udenlandske opkøbere har mulighed for at komme til årets første minkauktion hos Kopenhagen Fur, som afvikles fra 21. april.

Foreløbig gælder de danske rejserestriktioner for ind- og udrejse til 13. april, men de kan sagtens blive forlænget.

Men faktisk foregår årets første internationale minkauktion hos Saga Furs i Finland, og den starter 23. marts.

Og her bliver auktionen kun holdt online, så ingen opkøbere er tilstede, fremgår det af Saga Furs hjemmeside.

"På grund af hurtig spredning af Covid-19 og stramme rejserestriktioner fra de finske myndigheder har Saga Furs besluttet at organisere marts-april auktionen som en online-auktion", skriver Saga Furs.

Det sker for at sikre, at producenterne fortsat kan få råmaterialer til deres produkton i disse udfodrende tider, fremgår det.

Annonce

Overvejer online i Kph

Også Kopenhagen Furs overvejer forskellige muligheder - og herunder at holde en online auktion - eller en fysisk auktion med forskellige begrænsninger.

Det fremgår af Kopenhagen Furs engelsksprogede hjemmeside.

Det fremgår også, at Kopenhagen Furs arbejder målrettet på at få holdt auktionen i april på det planlagte tidspunkt fra 21. til 28. april.

Det fremgår også, at uanset overvejelserne er Kopenhagen Furs sikker på at have kapacitet til at holde auktionen på ansvarlig maner, skriver Kopenhagen Furs til de udenlandske opkøbere.

Efter de seneste års store prisfald og store underskud har der i branchen været håb om, at det ville vende på årets minkauktioner.

Men med udbruddet af coronasmitte - og starten på det der ligner en større økonomisk krise - er der skabt meget stor usikkerhed om, hvordan priserne vil udvikle sig på årets auktion.

Håbet bliver især hæftet op på, at det værste synes overstået med coronasmitte i Kina og Sydkorea, som er de to lande, som de fleste opkøbere af minkskind kommer fra. Netop coronaudbruddet i Kina førte til, at Kopenhagen Furs auktion i februar blev aflyst.

Allerede for 10 dage siden aflyste Kopenhagen Furs at aflyse den store årlige skindudstilling 27. og 28. marts i MCH Messecenter Herning, som plejer at trække 3000 besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce