Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trodser corona: Et efterskoleophold er stadig et år med sammenhold

Foto fra Årtiers Fest på Sædding Efterskole. Foto: Sædding Efterskole.
Sædding Efterskole forsøger under coronaen at bevare så meget som muligt af et traditionelt efterskoleophold. - Det hårdeste er, hvis ture, opvisninger og forestillinger bliver aflyst, siger forstander Mads Koefoed-Hessellund.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Vores elever er generelt i rigtig godt humør. Et efterskoleophold er stadig et år med sammenhold, venskab og gode oplevelser. Vi gør meget for ikke at tale det triste i corona-tiden op - men gerne ned. Men det er klart, at det bliver et hårdt slag, hvis nogle af de større ture og events bliver aflyst, siger forstander på Sædding Efterskole, Mads Koefoed-Hessellund.

- Corona-restriktioner og opdeling i grupper, er på en måde blevet “the new normal”. For de fleste af vores elever er det jo helt normalt at leve med restriktioner. Nogen er glade for de mindre grupper, hvor de må være tætte, mens andre synes, det er voldsomt irriterende. Der er vi jo forskellige som mennesker, siger Mads Koefoed-Hessellund.

Annonce

Så normalt som muligt

Samme toner lyder fra Brejninggaard Efterskole, der har fem elever fra Nordjylland.

- De elever kunne naturligvis ikke tage hjem til Nordjylland på weekend. Men vi har lige haft en helt fantastisk uge med musik og bevægelse, og mange andre elever valgte at tage hjem i denne weekend. Derfor valgte de fem at tage hjem til familie i åbne kommuner, siger viceforstander Benjamin Stræde.

- Vores efterskoleelever skal have et år, der er så tæt på normalt som muligt. Derfor gør vi for eksempel det, at vi inviterer forældre i to omgange til forestillinger - og med ankomst på præcise tidspunkter, så der ikke bliver kø i døren. Men det er klart, at eleverne i år får en større sammenhængskraft med deres egen familiegruppe end med elever fra andre familiegrupper, siger Benjamin Stræde.

Annonce

Klar til hjemmeundervisning

En af de gode ting ved corona-nedlukningen i foråret var, at alle skoler fik erfaring med hjemmeundervisning. De erfaringer bliver generelt holdt ved lige på efterskolerne, så en eventuelt ny hel- eller delvis hjemsendelse af mange eller få elever, bliver nemmere at håndtere rent undervisningsmæssigt.


Søskendeparret valgte at bo hos deres bedsteforældre i weekenden, og så "bare" vinke til deres mor gennem køkkenvinduet.

Mads Koefoed-Hessellund


- Vi gør selvfølgelig alt for at undgå at få smitte ind på efterskolen. Det er også vores erfaring, at eleverne virkeligt passer på, når de er hjemme i weekenden. Vi havde et søskendepar, der skulle hjem på weekend, mens et yngre barn i familien var hjemsendt på grund af Corona i hendes klasse. Derfor valgte søskendeparret at bo hos deres bedsteforældre, og så "bare" vinke til deres mor gennem køkkenvinduet, siger Mads Koefoed-Hessellund.

- Hvis vi er så uheldige at blive ramt af corona-smitte på Sædding Efterskole i dette skoleår, vil det være noget mere overskueligt end i foråret, fordi der for eksempel nu er testprocedurer, så elever og ansatte hurtigt kan blive testet. Vi forsøger også at være meget omstillingsparate. Lige nu har vi for eksempel planlagt en skitur til Østrig for 20 elever i skigruppen i uge 51. Vi håber stadig, at turen kan gennemføres, men hvis ikke, så finder vi på noget andet godt for den gruppe elever, siger Mads Koefoed-Hessellund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce