Annonce
Tarm

Trods første vaccination: To medarbejdere på Egvad Plejehjem er testet positive - beboere sat i isolation

Den 7. januar fik alle plejehjemsbeboere, minus nogle få, der sagde nej tak, den første coronavaccination, der dog først beskytter efter den anden vaccination, der endnu ikke er givet. På fotoet ses Niels Kildahl-Høgh få første stik på Fjordparken. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En gruppe beboere på Egvad Plejehjem i Tarm er sat i isolation og afventer coronatest, efter at to medarbejdere blandt plejepersonalet er testet positive.
Annonce

Tarm: Selv om langt de fleste beboere på kommunens plejehjem den 7. januar fik den første af to corona-vaccinationer, og størstedelen af personalet også er blevet vaccineret, er faren for et sygdomsudbrud langt fra overstået.

To medarbejdere på Egvad Plejehjem er således lørdag blevet konstateret coronasmittede. Det er en kendsgerning, efter at de to medarbejdere fredag blev testet som led i kommunens faste ugentlige test af plejepersonalet.

- Det drejer sig om to medarbejdere, der som plejepersonale har tæt kontakt med beboerne, siger fagchef Anja Thoft Bach fra Sundhed og Omsorg.

Hun har ikke fået det oplyst med sikkerhed, men hun forventer, at de to medarbejdere er blevet vaccineret, da langt de fleste er blevet det, siden vaccinationen begyndte den 7. januar.

- Men hverken de to medarbejdere eller beboerne har fået den anden vaccination, som først skal gives tre eller fire uger efter den første, siger Anja Thoft Bach.

Der opnås først immunitet efter anden vaccination.

De to medarbejdere er naturligvis hjemsendt og kan først vende tilbage på job efter to negative tests.

Samtidig er beboerne sat i isolation, hvilket rent praktisk betyder, at medarbejderne er iført ekstra værnemidler, når de er sammen med de ældre. I forvejen benytter personalet masker og visir i omgangen med beboerne.

Annonce

Fire enheder

- Desuden er Egvad Plejehjem opdelt i fire enheder med hver sin personalegruppe for at minimere risikoen for udbredelse af eventuel smitte. Derfor skal ikke alle testes, men kun de beboere, som er på de afdelinger, hvor de to smittede medarbejdere har deres gang, siger fagchefen.

Egvad Plejehjem har 42 beboere.

Regionen er underrettet og vil nu sende sin testvogn til plejehjemmet for at teste beboerne, sandsynligvis mandag eller senest tirsdag.

Tidligere har blandt andet Tim Plejehjem og Enghaven Ældrecenter i Skjern måtte lade beboerne teste af regionen efter positive tilfælde.


Vi kender proceduren, og det gør ledere og medarbejdere også. Lederne er derfor gode til at sætte det nødvendige i værk.

Anja Thoft Bach


- Vi kender proceduren, og det gør ledere og medarbejdere også. Lederne er derfor gode til at sætte det nødvendige i værk, siger Anja Thoft Bach.

Fra uge 5 er kommunerne blevet bedt om at teste plejepersonalet to gange om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Højeste antal smittede i ni dage, men smittetrykket er stadig lavt

Annonce