Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods Stadil-Vedersøs appel: Udvalgsformand står fast på sit nej

Sogneforeningsformand Ulla Sommer Rokkjær får ikke held med sin appel til politikerne om at tillade flytning af byggeretterne på Stadilvej, så rønnerne kan blive fjernet og nye huse tættere ved fjorden kan bygges. Foto: Jørgen Kirk
John G. Christensen fastholder, at der skal siges nej til at flytte byggeretterne på Stadilvej trods sogneforeningsformands advarsel om, at kommunen bremser Stadil-Vedersøs udvikling.

Stadil-Vedersø: Teknik- og miljøudvalgets nej til at lade købere nedrive faldefærdige rønner ved Stadilvej og i stedet bygge nyt hus tættere på Stadil Fjord rokkes der ikke ved.

Det fastslår udvalgsformand John G. Christensen (S). Det sker trods sogneforeningsformand Ulla Sommer Rokkjærs udtalelser i Dagbladet.

Her beretter hun om en udbredt skuffelse over, at kommunen ifølge hende afviser en enestående chance for at få ryddet op på Stadilvej, hvor forfaldet breder sig, og samtidig tiltrække en ressourcestærk familie til landsbyen, som har brug for nye beboere for at kunne overleve.

- Kommunen lægger hindringer i vejen for Stadil-Vedersøs udvikling ved at nægte at flytte byggeretterne på Stadilvej, konkluderede Ulla Sommer Rokkjær.

John G. Christensen har noteret sig sogneforeningsformandens udtalelser, men ændrer ikke holdning.

- Når vi træffer en afgørelse, vil den skabe præcedens. Vil man åbne op ved Stadil Fjord, vil der være andre, der har en forventning om at kunne bygge andre steder, og den risiko var vi ikke villige til at tage på nuværende tidspunkt.

Ulla Sommer Rokkjær spørger, hvorfor kommunen ikke kan foretage en individuel sagsbehandling, så der ikke automatisk er præcedens?

- Man sagsbehandler også individuelt. Men man er også nødt til at tage de overordnede briller på. Giver man lov her, vil man også have lov andre steder. Der må være en vis linje i det. Vi er nødt til at have et nogenlunde ens overordnet syn på det, selv om vi behandler hver sag for sig. Hvis Per får lov i den ene del af kommunen, skal Poul også have lov i den anden, selv om det er frygteligt uheldigt. Alle skal have samme tilgang. Når vi lægger linjen, gælder den, indtil vi laver den om.

Men laver I den nogensinde om?

- Det er jo sådan, at ens syn på tingene forandrer sig henover årene. De sker i mange sammenhænge. Nogle steder strammer man op, andre steder slækker man, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce