Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods sparetider skyder kommunen 300.000 kroner i stjernespillers træningskoncept

Bag træningskonceptet Learn Handball står blandt andre den 37-årige nordmand Bjarte Myrhol, der er en af de helt store profiler hos Skjern Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at give 300.000 kroner til et træningskoncept, der er udviklet af blandt andre norske Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold.

Ringkøbing-Skjern: Mens de folkevalgte i Ringkøbing-Skjern Kommune over en bred kam lige nu arbejder på at finde steder, hvor der kan spares i de kommende år, besluttede medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i går at skyde 300.000 kroner i et træningskoncept, der skal skabe bedre vilkår for håndboldsporten.

Bag konceptet står to spillere hos Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen:

- Det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte. Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen, siger udvalgets formand, Erik Viborg (V).

For investeringen på de 300.000 kroner får flere end 30 håndboldklubber i Ringkøbing-Skjern Kommune over en tre årig periode træningskonceptet Learn Handball med ind i hallerne.

Learn Handball er bygget op som et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer.

Det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte. Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen

Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune

Frivillige falder fra

Erik Viborg forstår udmærket godt, hvis en og anden borger kan undre sig over prioriteringen i disse sparetider:

- Men vi skal passe på, at det hele ikke går i stå. Vi er også nødt til at udvikle. Vi kan se, at antallet af frivillige i klubberne er dalende, og hvis tallet bliver ved med at falde, så står vi med en kæmpe udfordring. Det her er en gylden mulighed for at gøre noget. Vi vil gerne noget mere med håndbolden i vores kommune, og vi ønsker fortsat at have fokus på sundhed. Vi synes, Learn Handball er et fantastisk koncept, siger Erik Viborg.

Konceptet er bygget op omkring en app, der blandt andet beskriver en bred vifte af træningsøvelser, som også bliver visualiseret i små videosekvenser:

- Den er ikke længere, end hvis vi havde valgt at købe træner- eller lederkurser hos DBU eller Dansk Håndbold Forbund. Det her er bare en anden måde at gøre det på, og vi synes, at produktet her er meget bedre, tilføjer formanden for kultur- og fritidsudvalget.

Erik Viborg siger videre, at der over den tre-årige periode med brug af Learn Handball-konceptet skal foretages en række målinger, som vil dokumentere udbyttet:

- Vi satser på, at pengene kommer mange igen ved, at vi får flere frivillige ind i sporten, og det kan også være, at konceptet kan bruges inden for andre sportsgrene.

Gode erfaringer i Norge

Learn Handball har blandt andet også til formål at give børn og unge i alderen seks til 16 år lige muligheder for at opleve mestring, glæde og trivsel på håndboldbanen.

Konceptet har i nogle år været i brug i Norge, hvor erfaringerne viser, at uerfarne trænere - eksempelvis forældre - føler sig bedre tilpas med at stå for træningen med Learn Handball at støtte sig til. Ligeledes er der målbare resultater i forhold til antallet af børne- og ungdomsspillere, som fastholdes i sporten.

Ringkøbing-Skjern Kommune bliver det første sted i Danmark, hvor træningskonceptet prøves af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce