Ringkøbing-Skjern

Trods sparetider skyder kommunen 300.000 kroner i stjernespillers træningskoncept

Bag træningskonceptet Learn Handball står blandt andre den 37-årige nordmand Bjarte Myrhol, der er en af de helt store profiler hos Skjern Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at give 300.000 kroner til et træningskoncept, der er udviklet af blandt andre norske Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold.

Ringkøbing-Skjern: Mens de folkevalgte i Ringkøbing-Skjern Kommune over en bred kam lige nu arbejder på at finde steder, hvor der kan spares i de kommende år, besluttede medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i går at skyde 300.000 kroner i et træningskoncept, der skal skabe bedre vilkår for håndboldsporten.

Bag konceptet står to spillere hos Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen:

- Det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte. Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen, siger udvalgets formand, Erik Viborg (V).

For investeringen på de 300.000 kroner får flere end 30 håndboldklubber i Ringkøbing-Skjern Kommune over en tre årig periode træningskonceptet Learn Handball med ind i hallerne.

Learn Handball er bygget op som et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer.

Det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte. Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen

Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune

Frivillige falder fra

Erik Viborg forstår udmærket godt, hvis en og anden borger kan undre sig over prioriteringen i disse sparetider:

- Men vi skal passe på, at det hele ikke går i stå. Vi er også nødt til at udvikle. Vi kan se, at antallet af frivillige i klubberne er dalende, og hvis tallet bliver ved med at falde, så står vi med en kæmpe udfordring. Det her er en gylden mulighed for at gøre noget. Vi vil gerne noget mere med håndbolden i vores kommune, og vi ønsker fortsat at have fokus på sundhed. Vi synes, Learn Handball er et fantastisk koncept, siger Erik Viborg.

Konceptet er bygget op omkring en app, der blandt andet beskriver en bred vifte af træningsøvelser, som også bliver visualiseret i små videosekvenser:

- Den er ikke længere, end hvis vi havde valgt at købe træner- eller lederkurser hos DBU eller Dansk Håndbold Forbund. Det her er bare en anden måde at gøre det på, og vi synes, at produktet her er meget bedre, tilføjer formanden for kultur- og fritidsudvalget.

Erik Viborg siger videre, at der over den tre-årige periode med brug af Learn Handball-konceptet skal foretages en række målinger, som vil dokumentere udbyttet:

- Vi satser på, at pengene kommer mange igen ved, at vi får flere frivillige ind i sporten, og det kan også være, at konceptet kan bruges inden for andre sportsgrene.

Gode erfaringer i Norge

Learn Handball har blandt andet også til formål at give børn og unge i alderen seks til 16 år lige muligheder for at opleve mestring, glæde og trivsel på håndboldbanen.

Konceptet har i nogle år været i brug i Norge, hvor erfaringerne viser, at uerfarne trænere - eksempelvis forældre - føler sig bedre tilpas med at stå for træningen med Learn Handball at støtte sig til. Ligeledes er der målbare resultater i forhold til antallet af børne- og ungdomsspillere, som fastholdes i sporten.

Ringkøbing-Skjern Kommune bliver det første sted i Danmark, hvor træningskonceptet prøves af.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce