Annonce
Erhverv

Trods regn, rusk og corona: Folk strømmede søndag til Jyllands Park Zoo

Vejret kunne have været bedre, men det afholdt ikke børnefamilier på jagt efter en god fælles-oplevelser fra at strømme til Haunstrup og hilse på dyrene i Jyllands Park Zoo oven på en lang corona-vinter.

HAUNSTRUP: Det er koldt. Det blæser. Og så er det begyndt at regne.

Alligevel ser hele familien Gabelgaard - mor Lone, tvillingerne William og Lucas på syv og mormor Liselotte - glade ud.

Da Dagbladet møder dem, sidder de under et halvtag i Jyllands Park Zoo, hver med en bakke pommes fritter foran sig. Det vil sige... William og Lucas sidder der ikke så længe, så er de afsted og på opdagelse i dyreparken.

Familien Gabelgaard fra Ulfborg - momor Liselott, mor Lone og dennes sønner tvillingerne Lucas og William - er kommet i Jyllands Park Zoo i tre generationer. Foto Søren Palmelund.

Deres mor og mormor ser helt rolige ud.

- Jeg ved, at her kan de løbe rundt, uden at der sker dem noget, siger Lone Gabelgaard.

- Jeg ved, hvad jeg snakker om, for jeg er selv kommet her lige så længe, jeg kan huske, tilføjer den 34-årige kvinde fra Ulfborg.

At de denne kolde martssøndag er i Jyllands Park Zoo, er ikke så underligt. De er nemlig stamgæster.

Det regnede, men det afholdt ikke børnefamilierne fra at komme til sæsonåbning. Foto Søren Palmelund.

- Så vidt muligt kommer vi altid, når de åbner for sæsonen. Og selvfølgelig er det da ærgerligt, at det kun er de udendørs ting, der har åbent; men sådan er det med coronaen, og egentlig betyder det ikke så meget - vi er glade for bare at være her, siger hun.

Annonce

Tre generationer

Faktisk har alle tre generationer af familien Gabelgaard lutte gode erindringer om Jyllands Park Zoo.

- Jeg kom her allerede, da jeg var en stor pige, fortæller Liselotte Gabelgaard.

- Og jeg kan faktisk ikke huske, hvor gammel jeg var, da jeg var her første gang. Men min mor tog mig med, fra jeg var ganske lille, indskyder Lone Gabelgaard.

Klappegederne er et sikkert hit. Foto Søren Palmelund.

Hun var da heller ikke i tvivl om, at da hun selv fik børn, skulle de også med i Jyllands Park Zoo...


Det er dejligt at se så mange mennesker fra dag ét. Jeg vil gætte på, at tre ud af fire har sæsonkort. Der er mange traditioner forbundet med Jyllands Park Zoo, og én af dem er at komme her på førstedagen, når vi åbner for sæson.

Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo.


- Jeg tror, tvillingerne var seks måneder gamle, da vi var her sammen første gang, siger hun med et smil.

Byggemand Bob i aktion! Foto Søren Palmelund.

At fjerde generation Gabelgaard om føje år vil være stamgæster i Jyllands Park Zoo, er der vist heller ingen tvivl om.

- Drengene har sagt til mig, at når de selv får børn, skal de også med, siger Lone Gabelgaard; der i øvrigt sagtens kan finde på at tage alene af sted, bare for at hygge sig i dyreparken.

Der findes ikke dårligt vejr - det handler bare om at klæde sig på efter det, der er.  Foto Søren Palmelund.

- Der er noget specielt ved stedet. Man kan lade børn løbe frit omkring uden at frygte, at der sker dem noget; det er heller ikke så stort, at det bliver uoverskueligt. Men der er også en speciel ro her - måske er det dyrene, der har en beroligende effekt.

Annonce

Sæsonstart med corona

Familien Gabelgaard var ikke den eneste familie, der havde fået den idé at tage til sæsonåbning i Jyllands Park Zoo, uanset coronarestriktionerne.

Lige fra portene blev åbnet, strømmede folk til, og der var masser af mennesker rundt omkring - først og fremmest unge familier med børn.

Det er et syn, der glæder indehaver Ove Nordestgaard.

Jyllands Park Zoo er andet end dyr - det er blandt andet også hyggelige pedalbåde. Foto Søren Palmelund.

- Det er dejligt at se så mange mennesker fra dag ét. Jeg vil gætte på, at tre ud af fire har sæsonkort. Der er mange traditioner forbundet med Jyllands Park Zoo, og én af dem er at komme her på førstedagen, når vi åbner for sæson, siger han.

- Lørdag havde vi besøg af kræftsyge børn og deres forældre; der var 165 inde i alt - det er også en tradition, vi har.

2020 var selvfølgelig noget af en rutsjebanetur for dyreparken.

- Først var i usikre på, om vi overhovedet ville overleve coronaen, men heldigvis har vi fået en kæmpe opbakning fra nær og fjern, og det har gjort, at vi har kunnet lave endnu flere forbedringer hen over vinteren, siger Ove Nordestgaard.

Annonce

Nye tiltag

Der er købt nyt tog, der stilles op til april. Der er købt nye minibiler. Haven er gjort mere handicapvenlig med asfalt, så alle nu kan komme hele vejen rundt i parken. Toiletterne ved girafferne er nyrenoverede, fortæller han.

Det gamle minibiler er skiftet ud med søde dyr. Foto Søren Palmelund.

Han glæder sig selvfølgelig meget, til de indendørs afdelinger kan åbne.

- Vores krybdyrafdeling er lavet om til et gennemgangsanlæg, hvor man får mulighed for at sidde dejligt varmt blandt frit flyvende fugle, vandfald og grønne planer - i øvrigt planter, som flere af vores gæster har været så søde at donere til os. Alle terrarier har fået en ansigtsløftning med nye glas og facader samt en handicapvenlig sti ned til anlægget.

Girafstalden er dog tom. Jyllands Park Zoo har måttet aflive både den unge og den gamle han. Men Ove Nordestgaard har besluttet at bygge en ny stald, der lever op til alle moderne krav til girafstalde; meningen er nemlig, at dyreparken skal være en endnu mere integreret del af det europæiske avlsprogram for giraffer.

Klar til en ponyridetur. Foto Søren Palmelund.

- Vi ser frem til den dag, anlægget står færdigt hen på sommeren, og der kommer giraffer fra avlsprogrammet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Annonce