Annonce
Hvide Sande

Trods protester og underskrifter: Kommunalt ja til 18 boliger ved Tyskerhavnen

Det er denne udsigt fra Tyskerhavnen, der har fået 310 til at skrive under på en protest mod boligbyggeriet langs Nørregade. Visualisering Ringkøbing-Skjern Kommune.
Teknik- og miljøudvalget siger ja til 18 boliger i tre etager langs Nørregade i Hvide Sande.

HVIDE SANDE: Teknik- og miljøudvalget har givet grønt lys til byggeri af 18 lejligheder i tre etager langs Nørregade lige ud for Tyskerhavnen.

Byggeriet har ført til adskillige protester, ikke mindst en indsamling af 310 protest-underskrifter i forbindelse med offentlighedsfasen.

Alligevel sagde udvalget ja til projektet med nogle små justeringer som følge af indsigelserne.

- Vi mener, at byggeriet vil være til gavn for Hvide Sande, fastslår formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Et flertal i teknik- og miljøudvalget gik ind for en endelig godkendelse af lokalplanforslaget, der også indebærer muligheden for at ekspropriere arealer til sikring af vejadgangen til etageboligerne.

Svend Boye Thomsen (Løsgænger), Hans Pedersen (K) og Jørgen Byskov (O) ønskede dog ikke, at muligheden for ekspropriation udnyttes.

Der er i offentlighedsfasen indkommet i alt 10 bemærkninger fra tre myndigheder og syv borgere, der blandt andet handler om byggeriets omfang og placering, tilkørselsforhold for lastbiler og vejadgang.

Annonce
Sådan kommer boligerne til at se ud fra Nørregade.

Underskriftsindsamling

Desuden er der i offentlighedsfasen blevet gennemført en elektronisk underskriftsindsamling for at bevare miljøet på Tyskerhavnen og imod et byggeri i tre etager.

I den forbindelse er der på privat initiativ oprettet en hjemmeside, Tyskerhavnen.org, hvor folk har kunnet skrive under på protesten.

Under overskriften "Bevar miljøet på Tyskerhavnen", hedder det blandt andet:

"Tyskerhavnen er en perle; det sidste og eneste sted i Hvide Sande, hvor vi endnu oplever et levende fjordhavnsmiljø, og kan se fjordfiskerne stakke deres rusepæle og sanse deres garn".

"Der er i øjeblikket et forslag til en lokalplan (430) i pipelinen, der projekterer en række lejlighedsblokke i tre etager klos op ad Tyskerhavnen, og dermed i alvorlig grad bringer det særegne, levende kulturmiljø omkring redskabshusene i fare".

"Det er i sig selv glædeligt, at entreprenante mennesker ser muligheder i Hvide Sande, og ønsker at investere i fornyelse af byen. Men projektet må nødvendigvis tilpasses de følsomme omgivelser, så der i videst muligt omfang tages hensyn til nærmiljøet på Tyskerhavnen".

Far og søn-projekt

Planerne om lejlighedsbyggeriet på Nørregade blev første gang præsenteret for offentligheden i slutningen af 2017.

Ophavsmænd til projektet er bagermester Merrild Jørgensen og sønnen Mads.

Ifølge den oprindelige ansøgning vil nybyggeriet, der kan få en højde på knap 12 meter, tage udgangspunkt i Tyskerhavnens særegne karakter og stemning.

Det vil blandt andet ske ved at tilpasse materialer, tagform og det arkitektoniske udtryk til de små fiskehytter på havnen ved fjorden.

Kommunen vurderer, at projektet vil øge udbuddet af forskellige boligtyper i Hvide Sande og dermed gøre byen mere attraktiv som bosætningsby til helårsbeboelse.

Planerne falder også i tråd med kommuneplanens bybeskrivelse for Hvide Sande og visionen om, at byen i fremtiden skal have større fokus på fortætning af bymidten med boliger i tre til fire etager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce