Ringkøbing-Skjern

Trods ny formandsvikar: Kristendemokraterne satser stadig på Kristian Andersen

Isabella Arendt afløser Stig Grenov de næste fire uger som formand for Kristendemokraterne - partiet vil dog stadig have Kristian Andersen på tv. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019
Kristendemokraterne vil fortsat stå frem med en kollektiv ledelse i valgkampen, selvom Isabella Arendt midlertidigt har overtaget roret efter en stressramt Stig Grenov.

Tarm: Et formandsskifte midt i en valgkamp er ikke noget, man ser ved hvert folketingsvalg, men det var lige præcis, hvad Kristendemokraterne gjorde mandag.

Her meddelte Stig Grenov, at han tager orlov fra formandsposten, til valget er overstået og i stedet overlader styringen til næstformand Isabella Arendt, der vil fungere som konstitueret formand for Kristendemokraterne de næste fire uger.

Men trods den midlertidige rokade i toppen er der ikke ændret på ønsket om at få promoveret Kristian Andersen på tv, når de afsluttende debatter i valgkampen finder sted.

Det fortæller formanden for Kristendemokraternes landsudvalg Johannes W. Jakobsen:

- Jeg tror ikke, det kommer til at ændre nogen ting. Kristian er kommet godt fra start med valgkampen de seneste to måneder. Vi har bare fået et ben mere at spille på, og det agter vi at bruge, sige han om det midlertidige formandsskifte.

Ros til vikaren

Grunden til, at Stig Grenov trækker sig som formand, indtil valget er overstået, er, at han har haft stresssymptomer i forbindelse med både at arbejde fuld tid som skolelærer og at fungere som formand for partiet.

Det er imidlertid ikke første gang, Isabella Arendt vikarierer for formanden - på valgtes udskrivelsesdag blev hun med kort varsel sat til at repræsentere Kristendemokraterne ved en partilederrunde, da Stig Grenov fik et ildebefindende.

Her gjorde hun det ifølge både politiske modstandere og kommentatorer meget overbevisende og høstede stor ros.

Kristendemokraterne har fra begyndelse af valgkampen meldt ud, at man ønsker at opstille med Kristian Andersen på tv af strategiske grunde.

Hvis partiet ikke når over spærregrænsen, er der nemlig stadig mulighed for, at han kan trække et kredsmandat i Vestjylland og repræsentere partiet i folketingssalen.

Denne manøvre har tv-stationerne TV 2 og DR dog afvist.

Kollektiv ledelse

Isabella Arendts optræden på tv har imidlertid fået Kristendemokraterne til at stige i meningsmålingerne, men derfor satser man fra partiets side ikke kun på hende i de kommende tv-debatter.

- Vi har besluttet, at vi vil have en mere kollektiv ledelse i valgkampen. Det er stadigvæk planen, at Kristian kommer på tv i nogle af de afsluttende debatter, siger Johannes W. Jakobsen.

Ved sidste valg blev Kristian Andersen en af de store stemmeslugere i Vestjylland, men dette til trods er det altså ikke ham, der afløser Stig Grenov som formand i valgkampen. Det skyldes blandet andet partistrukturen.

- Isabella er partiets næstformand, og Kristian sidder ikke i hovedbestyrelsen, forklarer Johannes W. Jakobsen, der også kun har rosende ord til over for den nye vikarierende formand.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce