Ringkøbing-Skjern

Trods ny formandsvikar: Kristendemokraterne satser stadig på Kristian Andersen

Isabella Arendt afløser Stig Grenov de næste fire uger som formand for Kristendemokraterne - partiet vil dog stadig have Kristian Andersen på tv. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019
Kristendemokraterne vil fortsat stå frem med en kollektiv ledelse i valgkampen, selvom Isabella Arendt midlertidigt har overtaget roret efter en stressramt Stig Grenov.

Tarm: Et formandsskifte midt i en valgkamp er ikke noget, man ser ved hvert folketingsvalg, men det var lige præcis, hvad Kristendemokraterne gjorde mandag.

Her meddelte Stig Grenov, at han tager orlov fra formandsposten, til valget er overstået og i stedet overlader styringen til næstformand Isabella Arendt, der vil fungere som konstitueret formand for Kristendemokraterne de næste fire uger.

Men trods den midlertidige rokade i toppen er der ikke ændret på ønsket om at få promoveret Kristian Andersen på tv, når de afsluttende debatter i valgkampen finder sted.

Det fortæller formanden for Kristendemokraternes landsudvalg Johannes W. Jakobsen:

- Jeg tror ikke, det kommer til at ændre nogen ting. Kristian er kommet godt fra start med valgkampen de seneste to måneder. Vi har bare fået et ben mere at spille på, og det agter vi at bruge, sige han om det midlertidige formandsskifte.

Ros til vikaren

Grunden til, at Stig Grenov trækker sig som formand, indtil valget er overstået, er, at han har haft stresssymptomer i forbindelse med både at arbejde fuld tid som skolelærer og at fungere som formand for partiet.

Det er imidlertid ikke første gang, Isabella Arendt vikarierer for formanden - på valgtes udskrivelsesdag blev hun med kort varsel sat til at repræsentere Kristendemokraterne ved en partilederrunde, da Stig Grenov fik et ildebefindende.

Her gjorde hun det ifølge både politiske modstandere og kommentatorer meget overbevisende og høstede stor ros.

Kristendemokraterne har fra begyndelse af valgkampen meldt ud, at man ønsker at opstille med Kristian Andersen på tv af strategiske grunde.

Hvis partiet ikke når over spærregrænsen, er der nemlig stadig mulighed for, at han kan trække et kredsmandat i Vestjylland og repræsentere partiet i folketingssalen.

Denne manøvre har tv-stationerne TV 2 og DR dog afvist.

Kollektiv ledelse

Isabella Arendts optræden på tv har imidlertid fået Kristendemokraterne til at stige i meningsmålingerne, men derfor satser man fra partiets side ikke kun på hende i de kommende tv-debatter.

- Vi har besluttet, at vi vil have en mere kollektiv ledelse i valgkampen. Det er stadigvæk planen, at Kristian kommer på tv i nogle af de afsluttende debatter, siger Johannes W. Jakobsen.

Ved sidste valg blev Kristian Andersen en af de store stemmeslugere i Vestjylland, men dette til trods er det altså ikke ham, der afløser Stig Grenov som formand i valgkampen. Det skyldes blandet andet partistrukturen.

- Isabella er partiets næstformand, og Kristian sidder ikke i hovedbestyrelsen, forklarer Johannes W. Jakobsen, der også kun har rosende ord til over for den nye vikarierende formand.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for børne og familie-området: Ikke sjove besparelser, men vi har fokus på kerneopgaven

Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Insekter, mavedans, traktortræk og dæksparkeri

Ringkøbing-Skjern

Folketingskandidater i debatkamp på Torvet: Se de mange billeder

Ringkøbing-Skjern

Kristendemokraternes hjertesag kan ryge i kommunal sparerunde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sprogskole samler flere elever i Ringkøbing – svært at finde lokaler i Skjern: Det er lidt bekymrende

Ringkøbing-Skjern

Spareforslag: Luk Streetparken og Makerspace

Ringkøbing-Skjern

Kampen om V-stemmer spidser til: Hvad vejer tungest - 62 års borgmestererfaring eller en tidligere bankdirektør?

Ringkøbing-Skjern

Cykelsti bliver 3,2 millioner kroner dyrere end forventet: Finansiering er på plads

Ringkøbing-Skjern

Masser af ansøgninger: Millionpulje skal give mulighed for flere cykelstier