Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods mange uenigheder: Skoleudvalg står fast på, at ingen skoler må have under 60 elever

Skolestrukturudvalget har siden januar arbejdet med at skabe et grundlag for, at byrådet kan vedtage en langtidsholdbar skolestruktur. Arkivfoto: Morten Stricker
Bliv klogere på skolestrukturudvalgets anbefalinger for fremtidens minimumselevgrænser, bustransport, skolesammenlægning og dispensationer for disse.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det særlige skolestrukturudvalg, der har fået til opgave at kortlægge mulighederne for en ændring af kommunens folkeskoler, er nu kommet med sin endelige rapport.

Trekvart års arbejde med skolernes fremtid er mundet ud i en 90 sider lang rapport, hvor udvalget foreslår to konkrete strukturændringer i kommunen.

Dyk her ned i rapporten og få et overblik over, hvad udvalget anbefaler, og hvor udvalgsmedlemmernes uenigheder er kommet på tværs.

1 Skolesammenlægninger

Udvalget anbefaler, at skolerne i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern og Tarm på sigt samles på én matrikel i hver by.

Der er dog uenighed om, hvordan og hvornår det skal ske.

Blandt andet er der uenighed om, hvorvidt skolerne i Ringkøbing og Skjern skal faseopdeles fra om to år, og der er heller ikke enighed om, hvorvidt skolerne i Skjern rent organisatorisk skal samles til en enhed fra det kommende skoleår, som Dagbladet ellers tidligere har skrevet om.

2 Minimumsgrænse

Udvalgsmedlemmerne er enige om, at der skal være en grænse for, hvor lille en skole må være målt på elevtal, men om grænsen skal være på 60, 75 eller 100 elever, kunne de ikke enes om.

Der er enighed om, at skoler ikke kan drives forsvarligt for færre end de penge, der i dag tildeles skoler svarende til 75 elever.

3 Undtagelse for reglen

Mens medlemmerne af udvalget ikke har kunnet blive enige om, hvad minimumselevgrænsen skal være, så kan alle udvalgsmedlemmer skrive under på, at der skal være undtagelser for elevreglen.

Denne undtagelse skal være, hvis der er skoler, hvor afstanden til en alternativ folkeskole er for stor, som det er tilfældet for Bork Skole og Ådum Skole.

Der er dog enighed i udvalget om, at ingen skoler må have færre end 60 elever - heller ikke Bork og Ådum.

Den eneste skole, der i dag har færre end 60 elever, er Højmark Skole.

4 Maksimalt 30 minutters transport

Udvalget anbefaler, at de fleste elever maksimalt har 30 minutters transporttid mellem skole og hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce