Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods mange skattestillinger: Ringkøbing-Skjern har underskud af statslige arbejdspladser

Skats betalingscenter i Erhvervsparken i Ringkøbing huser nogle at de mange nye medarbejdere, der er kommet de seneste år. Regnskabet med statslige arbejdspladser i kommunen går dog stadig i minus. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Udflytning af arbejdspladser ad flere omgange har ikke kompenseret for et tidligere stort tab af statslige arbejdspladser i Kommunen.
Annonce

Ringkøbing: ”Skat søger 25 nye medarbejdere til nye opgaver.”

”Gældsstyrelsen indleder jagten på 50 medarbejdere.”

”Skattestyrelsen i Ringkøbing slår nye stillinger op.”

Det er overskrifter, man de seneste år har kunnet læse i nærværende Dagblad. Og Skat har da også udvidet voldsomt i Ringkøbing-Skjern - specielt efter, at den tidligere VLAK-regering bebudede, at den ville flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud i resten af landet.

Siden 2015 er der således kommet 233 flere statslige arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern Kommune, viser tal fra Danmarks Statistik, som organisationen Balance Danmark har samlet i en rapport.

Skuer man lidt længere tilbage i tallene, er billedet dog ikke helt så rosenrødt; mellem 2008 og 2015 mistede Ringkøbing-Skjern nemlig 269 statslige arbejdspladser, og det samlede regnskab fra 2008 til 2020 ligger derfor på minus 36 statslige arbejdspladser i kommunen. Det hænger blandt at andet sammen med lukkede posthuse, den nedlagte byret i Ringkøbing, flytning af det statslige miljøcenter og mindre politi i området.

Annonce

København vokser stadig

Hvis man samtidig troede, at udflytningen til resten af landet skulle ske på bekostning af hovedstadsområdet, der sidder tungt på de statslige arbejdspladser, så tager man også fejl. Rapporten ”Geografisk fordeling af statslige arbejdspladser” fra Balance Danmark viser nemlig, at der har været en vækst af statslige arbejdspladser i hovedstaden og de omkringliggende kommuner.


Der er da ingen tvivl om, at i min verden burde man have udflyttet flere statslige arbejdspladser i landet.

Hans Østergaard, Borgmester, Ringkøbing-Skjern


I Ringkøbing-Skjern er borgmester Hans Østergaard (V) glad for, at antallet af statslige arbejdspladser i kommunen er steget siden 2015 - men han forbeholder sig retten til at være kritisk overfor antallet og for væksten i københavnsområdet.

- Der er da ingen tvivl om, at i min verden burde man have udflyttet flere statslige arbejdspladser i landet, siger han.

Annonce

Decentralisering må fortsætte

Han håber, at den nuværende regering vil videreføre decentraliseringspolitikken, selvom han mener, at udflytninger er stagneret.

- Jeg kan konstatere, at udflytning er stoppet, men jeg vil da hilse det velkomment, at man får set på at få nogle flere arbejdspladser ud i landet. Hvis man vil det, man siger, skal der handling til, siger Hans Østergaard.

Borgmesteren har i øvrigt ikke et stærkt ønske til nogle specifikke statslige arbejdspladser, men er åben for flere områder.

- Der er jo en del skattearbejdspladser, og der er vi godt tilfredse med, at der er kommet flere på det seneste. Det kunne også være inden for fiskeri, landbrug eller turisme, der kunne komme nogle stillinger ud til os. Og så er vi store på fødevare- og industriproduktion, så statslige arbejdspladser i det område ville det være nærliggende at se på at få herud, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce