x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trods fyringer og butikslukning: Restauratør og kagesnedker vil sikre hyggen i en mørk tid

Michael Grantland fra Kommandobroen by Grantland og Lea Cesar, kvinden bag Baking Sins by Lea, vil hygge om vestjyderne, der holder sig indendøre og fremhæve det positive ved karantænerne - selvvalgt eller ej. PR-foto
Baking Sins by Lea og Kommandobroen by Grantland har lavet en karantænekasse sammen, som skal hjælpe vestjyderne med at huske hyggen, når de alligevel skal holde sig indendøre. Parterne donerer 25 kroner per kuvert til bekæmpelse af coronavirussen.

RINGKØBING-HVIDE SANDE: To lokale erhvervsdrivende vil forsøge at være lyset i mørket for de mange vestjyder, der i øjeblikket ikke ser ret mange andre mennesker end dem, som de deler adresse med.

Det vil de gøre ved at levere såkaldte karantænekasser med 3-retters menu, rødvin, kaffe fra Hedekaffe og rundstykker hjemme hos folk.

Bag kassen står Kommandobroen by Grantland og Baking Sins by Lea, der med kassen ønsker at opfordre folk til at blive hjemme og huske at nyde de uendelige mængder af tid, som de fleste pludselig har fået ufrivilligt forærende.

- Vi vil gerne opfordre folk til at hygge, når de alligevel er hjemme. Hvis man skal se på det positive, så har folk jo lige pludselig tid til hinanden, siger Michael Grantland, der bakkes op af Lea Cesar:

- Vi håber, at det kan give folk noget positivt, at vi laver karantænekassen. Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke kun ser på det negative.

Hun glæder sig over, at Louise Grantland i søndags rakte ud efter hendes kage-ekspertise.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi små virksomheder og restauranter i området står sammen. Alle har det svært lige nu, så det betyder meget for mig, at vi kan arbejde sammen om det her, siger Lea Cesar.

Derfor er hun også blevet enig med Louise og Michael Grantland om, at de for hver solgte kuvert vil donere 25 kroner til WHO’s indsats i forbindelse med coronavirussen COVID-19.

Annonce

Karantænekassen indeholder

  • 4 små anretninger til forret

  • Dansk kalvefilet med kartofler, grønt & sauce

  • Kage-tapas til dessert

  • Brød & smør

  • 1 flaske rødvin

  • 250 g karantænekaffe fra Hedekaffe

  • Rundstykker
  • Kassen vil blive leveret med en let beskrivelse af maden og tilberedelse af de ting, der skal laves færdig

Er mærket af krisen

Det er ellers alt andet end hygge, der er baggrunden for, at restauratøren er gået sammen med kagekreatøren Lea Cesar.

For krisen kradser, og det mærkes både hos Baking Sins by Lea og Kommandobroen by Grantland. Lea Cesar har måttet lukke butikken midlertidigt og fokusere på kager ud af huset, mens Kommandobroen har set sig nødsaget til at fyre sine ansatte.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er nødt til at gøre noget og få noget ind for at overleve. Vi er så hårdt ramte, at vi ikke har nogen folk tilbage på lønningslisten. Vi har været nødt til at sikre os selv og sikre, at der er et arbejdssted at komme tilbage til, siger Michael Grantland og understreger:

- Det skal bare ikke være så gråt og nedslået det hele. Vi vil forsøge at finde det positive i det her og hjælpe folk med også at finde det positive i det. Vi vil derfor gerne have, at karantænekasserne er en positiv ting. Folk er ved at komme sig over chokket, så nu er det vigtigste at passe på hinanden, at hygge sig og huske at holde afstand.

I håbet om, at folk bliver hjemme, bliver kassen leveret hjemme hos kunderne. Den laves torsdag, fredag og lørdag og leveres i området ved Nymindegab, Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing.

Karantænekassen, som de to erhvervsdrivende laver, vil indeholde både mad og drikkevarer. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce