Annonce
Ringkøbing

Trods afslag fra Statens Kunstfond: De drømmer stadig om en stor billedfrise i kirkehus

Formanden for menighedsrådet ved Ringkøbing Kirke, Lars Hansson (t.v.), og formanden for kirkens kunstudvalg, Svend Aage Hoppe, tror fortsat på, at der kan skabes et smukt kunstværk, som skal pryde den store væg i kirkehuset. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Kunstudvalget ved Ringkøbing Kirke ønsker at forskønne kirkehuset med en syv kvadratmeter stor billedfrise. Projektet kræver en samlet finansiering på omkring 400.000 kroner.
Annonce

Ringkøbing: - Det er klart, at hvis Statens Kunstfond siger ja, så vil det være en blåstempling, og så kan det blive nemmere at få andre til også at investere i projektet.

Citat Lars Hansson, formand for menighedsrådet ved Ringkøbing Kirke, i midten af marts.

Statens Kunstfond sagde nej.


Vi tror på det stadigvæk. Men vi har nok erfaret, at det ikke er så nemt at komme igennem med ansøgninger til kunst.

Svend Aage Hoppe, formand for kunstudvalget ved Ringkøbing Kirke


Men der er fortsat en tro på, at et kunstprojekt, der kræver en samlet investering på omkring 400.000 kroner, bliver til virkelighed.

- Det ville have været rigtig fint med tilsagn fra Statens Kunstfond, men vi har ikke tabt modet. Vi tror på det stadigvæk. Men vi har nok erfaret, at det ikke er så nemt at komme igennem med ansøgninger til kunst, siger Svend Aage Hoppe, der er medlem af menighedsrådet og formand for kirkens kunstudvalg.

Indtil videre er der fra egen kasse investeret penge i udarbejdelse af skitser til en billedfrise, der kommer til at bestå af syv elementer på hver én gange én meter. Værket skal pryde en godt ni meter lang langside, der er en del af indgangspartiet i Ringkøbing Kirkehus.

Annonce

Tre kvinder står bag

Med Statens Kunstfond ude af billedet sætter menighedsrådet og kunstudvalget nu deres lid til tre andre fonde, der hver har modtaget en ansøgning fra Ringkøbing Kirke.

- Det er det, vi knokler med lige nu, siger Svend Aage Hoppe, der forventer at have svar fra de tre fonde i løbet af efteråret.

Han siger videre, at der er foretaget tilføjelser til de nye fondsansøgninger, som nu - udover selve kunstværket - også omfatter børneaktiviteter i den første uge af sommerferien fra 2021 og fremefter:

- Når vi ser på forskellige fondes formål, kan vi se, at det kan være en fordel, når børn og unge indgår i forbindelse med sådan et kunstprojekt, tilføjer Svend Aage Hoppe.

Det ambitiøse værk i kirkehuset skal i givet fald skabes af tre kvinder: Caroline Krabbe står for at skulle levere to billeder med akryl på lærred, Luise Haugen bidrager med to billeder med silkepapir og akryl på lærred, mens tre keramiske relieffer skabt af Dorthe Steenbuch Krabbe bliver brydningsfelter i den syv meter lange frise.

Målet er at kunne invitere til fernisering i slutningen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce