Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for børne og familie-området: Ikke sjove besparelser, men vi har fokus på kerneopgaven

Trine Ørskov er ikke bekymret for det gode børneliv i kommunen. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING-SKJERN: Kan man overhovedet skabe det gode liv for børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvis der skal spares på vitale ting?

Det spørgsmål rejser sig naturligt, efter sparekataloget for børne- og familieudvalgets område ligger klar til politisk vurdering.

Her er der tiltag, der vil ramme sårbare grupper og gøre det endnu vanskeligere at forebygge i tide.

Udvalgsformand Trine Ørskov (S) gentager, hvad hun tidligere har sagt. De lavthængende frugter er plukket, og som hun bemærker, så er der ikke ret meget, som ikke vil komme til at påvirke kerneopgaven, og det er ikke nemme penge at hente.

- Jeg er ikke bekymret for, at det gode liv for børn og unge er i fare. Jeg synes jo, at vi gør det meget godt, og vi har nogle dygtige medarbejdere, siger Trine Ørskov.

En af de ting, som er i fare, er hendes egen mærkesag om at styrke det forebyggende arbejde. Både den pulje, Trine Ørskovs eget parti, Socialdemokratiet, fik afsat, er på listen over mulige besparelser, men også andre tiltag, der skal hjælpe sårbare børn og unge er med.

- Vi har jo den tidlige forebyggende indsats højt prioriteret som et politikområde, og jeg synes da heller ikke, det er sjovt. Men jeg tror, det er et fokusområde for de andre politikere også, og man kan jo sige, at der stort set er forebyggelse i alt, hvad vi laver, forklarer Trine Ørskov.

Skal kende konsekvenserne

Ud af det samlede katalog skal udvalget komme med forslag, der svarer til det dobbelte af det beløb, der reelt skal spares.

Den endelige afgørelse træffes efter forhandling på budgetkonferencen. Selv tror Trine Ørskov ikke på, at det kommer til at se så alvorligt ud, som det kan tyde på lige nu.

Hun vurderer, at alle i byrådet er indstillet på at passe på kerneopgaverne. I børne- og familieudvalget har man derfor bedt om præcise konsekvensbeskrivelser af forslagene.

- Der er konsekvenser ved alle besparelser, men vi vil have det beskrevet ud i sidste led, for alle politikere skal have mulighed for at gennemskue konsekvenserne, siger Trine Ørskov.

Forud for mødet tirsdag holder udvalget møde med FagMed, så de får medarbejdernes syn på konsekvenserne.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Højhus kan være mulighed på rådhusgrunden i Skjern

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer