Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for børne og familie-området: Ikke sjove besparelser, men vi har fokus på kerneopgaven

Trine Ørskov er ikke bekymret for det gode børneliv i kommunen. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING-SKJERN: Kan man overhovedet skabe det gode liv for børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvis der skal spares på vitale ting?

Det spørgsmål rejser sig naturligt, efter sparekataloget for børne- og familieudvalgets område ligger klar til politisk vurdering.

Her er der tiltag, der vil ramme sårbare grupper og gøre det endnu vanskeligere at forebygge i tide.

Udvalgsformand Trine Ørskov (S) gentager, hvad hun tidligere har sagt. De lavthængende frugter er plukket, og som hun bemærker, så er der ikke ret meget, som ikke vil komme til at påvirke kerneopgaven, og det er ikke nemme penge at hente.

- Jeg er ikke bekymret for, at det gode liv for børn og unge er i fare. Jeg synes jo, at vi gør det meget godt, og vi har nogle dygtige medarbejdere, siger Trine Ørskov.

En af de ting, som er i fare, er hendes egen mærkesag om at styrke det forebyggende arbejde. Både den pulje, Trine Ørskovs eget parti, Socialdemokratiet, fik afsat, er på listen over mulige besparelser, men også andre tiltag, der skal hjælpe sårbare børn og unge er med.

- Vi har jo den tidlige forebyggende indsats højt prioriteret som et politikområde, og jeg synes da heller ikke, det er sjovt. Men jeg tror, det er et fokusområde for de andre politikere også, og man kan jo sige, at der stort set er forebyggelse i alt, hvad vi laver, forklarer Trine Ørskov.

Annonce

Skal kende konsekvenserne

Ud af det samlede katalog skal udvalget komme med forslag, der svarer til det dobbelte af det beløb, der reelt skal spares.

Den endelige afgørelse træffes efter forhandling på budgetkonferencen. Selv tror Trine Ørskov ikke på, at det kommer til at se så alvorligt ud, som det kan tyde på lige nu.

Hun vurderer, at alle i byrådet er indstillet på at passe på kerneopgaverne. I børne- og familieudvalget har man derfor bedt om præcise konsekvensbeskrivelser af forslagene.

- Der er konsekvenser ved alle besparelser, men vi vil have det beskrevet ud i sidste led, for alle politikere skal have mulighed for at gennemskue konsekvenserne, siger Trine Ørskov.

Forud for mødet tirsdag holder udvalget møde med FagMed, så de får medarbejdernes syn på konsekvenserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce