Navne

Trine Ørskov fylder 40 i en travl tid

Forældre til børn i specialtilbud protesterer mod kommunens planer om at nedlægge specialcentrene. Her hilser Carina Hundevadt på Trine Ørskov, der mener, at det kan være en god ide at nedlægge specialcentrene for at erstatte dem med et andet tilbud. Foto: Jørgen Kirk

Byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Trine Ørskov, fylder 40 år onsdag den 21. november.

Skjern: Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Trine Ørskov, fylder 40 år i morgen, onsdag den 21. november.

Fødselsdagen falder midt i en meget travl tid for Trine Ørskov, der som formand for børne- og familieudvalget blandt andet er involveret i sagen om specialcentrene, som der er planer om skal erstattes med noget nyt.

Trine Ørskov er også medlem af videnudvalget og af erhvervs- og vækstudvalget samt med i bestyrelsen for Vestjysk Gymnasium i Tarm og FGU (Forberedende Grunduddannelse).

Og så er hun ansat ved Bestseller i brande, hvor hun er kommunikationschef for børnetøjsmærket "Name It"

Privat er hun gift med René Ørskov, og parret har to sønner på 11 og 15 år.

Op til sidste byrådsvalg overvejede hun ikke at genopstille. Hun kom faktisk så langt i sine overvejelser, at hun meldte det offentlig ud. Men hun fortrød og stillede op alligevel. Mandag lød hendes kalender på møder og andre aftaler fra klokken 08.00 til 22.00. Et naturligt spørgsmål til den travle fødselar er derfor, om tiden rækker?

- Ja, tiden rækker, og helbredet er fint. Jeg har travlt, men jeg har travlt med ting, som er spændende, og efter at jeg blev valgt sidste gang, har jeg fået mere fritid og mere fleksibilitet i mit arbejde for Bestseller, siger Trine Ørskov.

- Jeg har opbakning på hjemmefronten. Politik er ikke noget, jeg kører solo, men noget vi taler meget om i min familie og i vores familienetværk, og politik giver bare så meget mening for mig. Det er et vigtigt arbejde. Og de udvalg, som jeg sidder i, de passer perfekt til mine interesser, og jeg synes, at der er fin sammenhæng mellem tingene. Børne- og familieudvalget er det vigtigste, for det er jo hele grundlaget for det, vi skaber som politikere. Men der er rigtig fin sammenhæng med vækst, udvikling og viden. Erhvervslivet er også interesseret i det, der sker i Folkeskolen og omvendt, siger Trine Ørskov.

Hun er helt med på, at det kan koste lidt tæsk i debatten at deltage i politik:

- Hvis man ikke kan tage lidt tæsk som politiker, så lærer man det hen ad vejen. Man skal være bevist om, at kritikken ikke er personlig, men at den er udtryk for, at politik betyder noget for mennesker, siger Trine Ørskov.

Ved sidste kommunalvalg kom der kun syv kvinder i byrådet ud af 29 medlemmer.

- Det er ikke mange. Men jer synes, at vi får det til at fungere, når der er ikke er flere, end der er. Der at kommet lidt flere kvinder i de traditionelle mandeudvalg, og det er godt, for der kommer lidt andre synsvinkler på, når begge køn er repræsenteret i et udvalg, siger Trine Ørskov.

- I Socialdemokratiet har vi fået et rigtig godt samarbejde med Venstre. Vi har et fælles ønske om at skabe forandring og mere åbenhed omkring byrådsarbejdet, og det virker godt. Hverken Venstre eller vi andre kan sætte os over i et hjørne og forhandle alt på plads. I det daglige fornemmer vi ikke, at vi er et mindre parti, siger Trine Ørskov.

Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Jeg skal helt almindeligt på arbejde og bliver nok fejret der. Og så har vi fået en invitation fra mine forældre, Anette og Georg, så vi skal over og spise klar suppe, som er en af mine yndlingsretter. Bagefter spiser vi det kød, som der er kogt suppe på med peberrodssovs. Den ret kalder vi for himmelsovs i min familie, siger Trine Ørskov.

0/0
Mindeord For abonnenter

Dødsfald: Torben 'Dubbi' Pedersen 42 år

Navne For abonnenter

Hanne Schmidt udstiller fantasivækkende rum i Rådhushallen

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Tophistorier

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande